Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami

maspexdigital
Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami

0

3.5 / 2

0

Poznaj nasz przepis na zupę wołowo–pomidorową z kolankami. Zacznij od podsmażenia cebuli i czosnku, potem dodaj wołowinę i nadal smaż. Całość doprowadź do wrzenia wraz z puszką krojonych pomidorów. następnie zalej bulionem, dodaj przyprawy i makaron typu kolanka i gotuj do miękkości. Zupa wołowo–pomidorowa z kolankami to smaczne i sycące danie dla całej rodziny.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

300 g mięso mielone

150 g makaron kolanka

1 opak. pomidory krojone łowicz

3 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

1 łyżeczka zioła prowansalskie

1 l bulion drobiowy

1 łyżka oliwa z oliwek

2 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulę w kostkę i roztarty czosnek. Dodajemy wołowinę i smażymy. Dodajemy puszkę Pomidorów Krojonych Łowicz, doprowadzamy do wrzenia.

2

Zalewamy gorącym bulionem. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Wsypujemy suche kolanka i gotujemy do miękkości.

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły