0

Składniki

300 Gramów
mięso mielone
150 Gramów
Makaron kolanka
1 Opakowanie
ingridient
pomidory krojone Łowicz
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
1 Łyżeczka
zioła prowansalskie
1 Litr
bulion
1 Łyżka
oliwa z oliwek
2 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulę w kostkę i roztarty czosnek. Dodajemy wołowinę i smażymy. Dodajemy puszkę Pomidorów Krojonych Łowicz, doprowadzamy do wrzenia.
  2. Zalewamy gorącym bulionem. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Wsypujemy suche kolanka i gotujemy do miękkości.

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane z prowansalskim sosem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placki ziemniaczane z prowansalskim sosem pomidorowym

Muszle faszerowane mięsem mielonym

Przepis
Trudny Do 1 godz
Muszle faszerowane mięsem mielonym

Zupa z ciecierzycy, pora i chorizo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z ciecierzycy, pora i chorizo

Mini pizza na spodzie brokułowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Tradycyjne gołąbki

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tradycyjne gołąbki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!