Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami

Łowicz
Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami

0

3.5 / 2

Poznaj nasz przepis na zupę wołowo–pomidorową z kolankami. Zacznij od podsmażenia cebuli i czosnku, potem dodaj wołowinę i nadal smaż. Całość doprowadź do wrzenia wraz z puszką krojonych pomidorów. następnie zalej bulionem, dodaj przyprawy i makaron typu kolanka i gotuj do miękkości. Zupa wołowo–pomidorowa z kolankami to smaczne i sycące danie dla całej rodziny.

?

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Przygotowanie


1

Na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulę w kostkę i roztarty czosnek. Dodajemy wołowinę i smażymy. Dodajemy puszkę Pomidorów Krojonych Łowicz, doprowadzamy do wrzenia.

2

Zalewamy gorącym bulionem. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Wsypujemy suche kolanka i gotujemy do miękkości.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

618

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

54

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły