Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami
Łowicz
Poznaj nasz przepis na zupę wołowo–pomidorową z kolankami. Zacznij od podsmażenia cebuli i czosnku, potem dodaj wołowinę i nadal smaż. Całość doprowadź do wrzenia wraz z puszką krojonych pomidorów. następnie zalej bulionem, dodaj przyprawy i makaron typu kolanka i gotuj do miękkości. Zupa wołowo–pomidorowa z kolankami to smaczne i sycące danie dla całej rodziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
618
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
54
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 2
Poznaj nasz przepis na zupę wołowo–pomidorową z kolankami. Zacznij od podsmażenia cebuli i czosnku, potem dodaj wołowinę i nadal smaż. Całość doprowadź do wrzenia wraz z puszką krojonych pomidorów. następnie zalej bulionem, dodaj przyprawy i makaron typu kolanka i gotuj do miękkości. Zupa wołowo–pomidorowa z kolankami to smaczne i sycące danie dla całej rodziny.
?
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Przygotowanie
Na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulę w kostkę i roztarty czosnek. Dodajemy wołowinę i smażymy. Dodajemy puszkę Pomidorów Krojonych Łowicz, doprowadzamy do wrzenia.
Zalewamy gorącym bulionem. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Wsypujemy suche kolanka i gotujemy do miękkości.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
618
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
54
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.