0

Składniki

300 Gramów
mięso mielone
150 Gramów
Makaron kolanka
1 Opakowanie
ingridient
pomidory krojone Łowicz
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
1 Łyżeczka
zioła prowansalskie
1 Litr
bulion
1 Łyżka
oliwa z oliwek
2 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulę w kostkę i roztarty czosnek. Dodajemy wołowinę i smażymy. Dodajemy puszkę Pomidorów Krojonych Łowicz, doprowadzamy do wrzenia.
  2. Zalewamy gorącym bulionem. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Wsypujemy suche kolanka i gotujemy do miękkości.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Łatwy Do 40 min
Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Mini pizza na spodzie brokułowym

Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Muszle faszerowane mięsem mielonym

Trudny Do 1 godz
Muszle faszerowane mięsem mielonym

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Tradycyjne gołąbki

Łatwy Do 1,5 godz
Tradycyjne gołąbki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!