0

Składniki

400 Gramów
mięso mielone
200 Gramów
Makaron kolanka
1.33 Opakowania
ingridient
pomidory krojone Łowicz
4 Sztuki
ząbek czosnku
1.33 Sztuki
cebula
1.33 Łyżeczki
zioła prowansalskie
1.33 Litra
bulion
1.33 Łyżki
oliwa z oliwek
2.67 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulę w kostkę i roztarty czosnek. Dodajemy wołowinę i smażymy. Dodajemy puszkę Pomidorów Krojonych Łowicz, doprowadzamy do wrzenia.
  2. Zalewamy gorącym bulionem. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Wsypujemy suche kolanka i gotujemy do miękkości.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Łatwy Do 40 min
Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Mini pizza na spodzie brokułowym

Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Muszle faszerowane mięsem mielonym

Trudny Do 1 godz
Muszle faszerowane mięsem mielonym

Tradycyjne gołąbki

Łatwy Do 1,5 godz
Tradycyjne gołąbki

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!