Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami
maspexdigital
0
3.5 / 2
0
Poznaj nasz przepis na zupę wołowo–pomidorową z kolankami. Zacznij od podsmażenia cebuli i czosnku, potem dodaj wołowinę i nadal smaż. Całość doprowadź do wrzenia wraz z puszką krojonych pomidorów. następnie zalej bulionem, dodaj przyprawy i makaron typu kolanka i gotuj do miękkości. Zupa wołowo–pomidorowa z kolankami to smaczne i sycące danie dla całej rodziny.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
300 g mięso mielone
150 g makaron kolanka
1 opak. pomidory krojone łowicz
3 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
1 łyżeczka zioła prowansalskie
1 l bulion drobiowy
1 łyżka oliwa z oliwek
2 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulę w kostkę i roztarty czosnek. Dodajemy wołowinę i smażymy. Dodajemy puszkę Pomidorów Krojonych Łowicz, doprowadzamy do wrzenia.
Zalewamy gorącym bulionem. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Wsypujemy suche kolanka i gotujemy do miękkości.