0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana
2.5 Litra
woda
2 Sztuki
Biodro z kurczaka
7 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
marchew
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
margaryna zwykła
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
3 Łyżki
koper ogrodowy
30 Dekagramów
pieczarki
0.5 Kilograma
żeberka wieprzowe
0.5 Sztuki
kalafior
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy żeberka z dodatkiem listków i ziela angielskiego około 30 minut, następnie wywar przecedzamy. Pokrojone pieczarki podsmażamy na margarynie do odparowania wody. Do wywaru dodajemy: pieczarki, pokrojoną w kostkę marchewkę, ziemniaki, pół kalafiora podzielonego na różyczki ( drugą połówkę zamrażam na kolejny raz), udka z kurczaka.
  2. Gotujemy około 30 minut, następnie zaprawiamy mąką, śmietaną, doprawiając do smaku sola i pieprzem.

Opis

grzybkowy aromat

Podobne przepisy

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!