Zupa warzywno - grzybowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa warzywno - grzybowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976330827.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa warzywna z grzybowy aromatem. Pyszne połączenie.
0
0 / 0
Zupa warzywna z grzybowy aromatem. Pyszne połączenie.
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
250 śmietana
2.50 l woda
2 szt. udko z kurczaka
7 szt. ziemniaki
2 szt. marchew
3 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
2 łyżka margaryna zwykła
2 łyżka mąka pszenna tortowa
3 łyżka koper ogrodowy
30 dag. pieczarki
0.50 kg żeberka wieprzowe
0.50 szt. kalafior
Przygotowanie
Gotować żeberka z dodatkiem listków i ziela angielskiego około 30 minut, następnie wywar przecedzić. Pokrojone pieczarki podsmażyć na margarynie do odparowania wody. Do wywaru dodać: pieczarki, pokrojoną w kostkę marchewkę, ziemniaki, pół kalafiora podzielonego na różyczki (drugą połówkę zamrażam na kolejny raz), udka z kurczaka.
Gotować około 30 minut, następnie zaprawić mąką, śmietaną, doprawiając do smaku solą i pieprzem.