Zupa warzywno - grzybowa

m7
Zupa warzywno - grzybowa

0

0 / 0

Zupa warzywna z grzybowy aromatem. Pyszne połączenie.

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

250 śmietana

2.50 l woda

2 szt. udko z kurczaka

7 szt. ziemniaki

2 szt. marchew

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

2 łyżka margaryna zwykła

2 łyżka mąka pszenna tortowa

3 łyżka koper ogrodowy

30 dag. pieczarki

0.50 kg żeberka wieprzowe

0.50 szt. kalafior

Przygotowanie


1

Gotować żeberka z dodatkiem listków i ziela angielskiego około 30 minut, następnie wywar przecedzić. Pokrojone pieczarki podsmażyć na margarynie do odparowania wody. Do wywaru dodać: pieczarki, pokrojoną w kostkę marchewkę, ziemniaki, pół kalafiora podzielonego na różyczki (drugą połówkę zamrażam na kolejny raz), udka z kurczaka.

2

Gotować około 30 minut, następnie zaprawić mąką, śmietaną, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

461

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły