0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana
2.5 Litra
woda
2 Sztuki
Biodro z kurczaka
7 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
marchew
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
margaryna zwykła
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
3 Łyżki
koper ogrodowy
30 Dekagramów
pieczarki
0.5 Kilograma
żeberka wieprzowe
0.5 Sztuki
kalafior
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy żeberka z dodatkiem listków i ziela angielskiego około 30 minut, następnie wywar przecedzamy. Pokrojone pieczarki podsmażamy na margarynie do odparowania wody. Do wywaru dodajemy: pieczarki, pokrojoną w kostkę marchewkę, ziemniaki, pół kalafiora podzielonego na różyczki ( drugą połówkę zamrażam na kolejny raz), udka z kurczaka.
  2. Gotujemy około 30 minut, następnie zaprawiamy mąką, śmietaną, doprawiając do smaku sola i pieprzem.

Opis

grzybkowy aromat

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Rosół drobiowo-wieprzowy

Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!