0

Składniki

4 Szczypty
sól, pieprz
3 Szczypty
majeranek
2 Litry
woda
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
marchew
3 Sztuki
ziele angielskie
5 Sztuk
pieprz ziarnisty
1 Sztuka
liść laurowy
8 Łyżek
kasza manna
50 Dekagramów
skrzydło kurczaka
50 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Skrzydełka drobiowe umyć pod bieżącą wodą, przełożyć do garnka i zalać wodą, dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy.
  2. Gotować przez 30 minut. Warzywa obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, podobnie postąpić a marchewką i pietruszką.
  3. Warzywa dodać do gotujących się skrzydełek. Zupę gotować przez około 20 minut, następnie dodać kaszę manną.
  4. Pod koniec gotowania dodać sól, pieprz i majeranek do smaku.

Opis

Szybka w przygotowaniu i smaczna zupka.

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Pomidorowa zabielana

Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!