0

Składniki

4 Szczypty
sól, pieprz
3 Szczypty
majeranek
2 Litry
woda
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
marchew
3 Sztuki
ziele angielskie
5 Sztuk
pieprz ziarnisty
1 Sztuka
liść laurowy
8 Łyżek
kasza manna
50 Dekagramów
skrzydło kurczaka
50 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Skrzydełka drobiowe umyć pod bieżącą wodą, przełożyć do garnka i zalać wodą, dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy.
  2. Gotować przez 30 minut. Warzywa obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, podobnie postąpić a marchewką i pietruszką.
  3. Warzywa dodać do gotujących się skrzydełek. Zupę gotować przez około 20 minut, następnie dodać kaszę manną.
  4. Pod koniec gotowania dodać sól, pieprz i majeranek do smaku.

Opis

Szybka w przygotowaniu i smaczna zupka.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!