Zupa warzywna curry
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Zupa warzywna curry](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986859029.jpeg&w=3840&q=75)
Intensywna zupa z curry - pyszna, zdrowa, aromatyczna i pełna warzyw. Odpowiednia dla wegetarian.
0
0 / 0
Intensywna zupa z curry - pyszna, zdrowa, aromatyczna i pełna warzyw. Odpowiednia dla wegetarian.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. mielona papryka
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
4 szt. ziemniaki
1 łyżka curry
30 dag. młoda fasolka szparagowa
0.50 pęcz. koperek
0.50 szt. kalafior
Przygotowanie
1
Warzywa umyć i pokroić na mniejsze części, gotować najpierw marchewkę i fasolkę szparagową, po 10 minutach dodać ziemniaki i kalafior.
2
Jak warzywa będą miękkie, dodać curry, paprykę mieloną i pieprz.
3
Podawać z koperkiem i odrobiną śmietany.