Zupa warzywna curry

malg
Zupa warzywna curry

0

0 / 0

Intensywna zupa z curry — pyszna, zdrowa, aromatyczna i pełna warzyw. Odpowiednia dla wegetarian. To doskonała propozycja na rozgrzewający posiłek. Świetnie sprawdzi się w chłodne dni i z pewnością zasmakuje każdemu, kto ceni sobie dania pełne witamin i minerałów.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. mielona papryka

1 szczyp. sól, pieprz

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

4 szt. ziemniaki

1 łyżka curry

30 dag. młoda fasolka szparagowa

0.50 pęcz. koperek

0.50 szt. kalafior

Przygotowanie


1

Warzywa umyć i pokroić na mniejsze części, gotować najpierw marchewkę i fasolkę szparagową, po 10 minutach dodać ziemniaki i kalafior.

2

Jak warzywa będą miękkie, dodać curry, paprykę mieloną i pieprz.

3

Podawać z koperkiem i odrobiną śmietany.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

273

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły