0

Składniki

1 Szczypta
Mielona papryka
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
4 Sztuki
ziemniaki
1 Łyżka
curry
30 Dekagramów
Młoda fasolka szparagowa
0.5 Pęczka
koperek
0.5 Sztuki
kalafior
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa umyć i pokroić na mniejsze części, gotować najpierw marchewkę i fasolkę szparagową, po 10 minutach dodać ziemniaki i kalafior.
  2. Jak warzywa będą miękkie, dodać curry, paprykę mieloną i pieprz.
  3. Podawać z koperkiem i odrobiną śmietany.

Opis

Hindusi jedzą curry w ogromnych ilościach, więc w tym kraju prawie nie występuje zachorowanie na nowotwory…

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Klasyczny chłodnik litewski

Łatwy Do 40 min
Klasyczny chłodnik litewski

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!