Zupa warzywna curry
malg
Intensywna zupa z curry — pyszna, zdrowa, aromatyczna i pełna warzyw. Odpowiednia dla wegetarian. To doskonała propozycja na rozgrzewający posiłek. Świetnie sprawdzi się w chłodne dni i z pewnością zasmakuje każdemu, kto ceni sobie dania pełne witamin i minerałów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
273
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Intensywna zupa z curry — pyszna, zdrowa, aromatyczna i pełna warzyw. Odpowiednia dla wegetarian. To doskonała propozycja na rozgrzewający posiłek. Świetnie sprawdzi się w chłodne dni i z pewnością zasmakuje każdemu, kto ceni sobie dania pełne witamin i minerałów.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. mielona papryka
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
4 szt. ziemniaki
1 łyżka curry
30 dag. młoda fasolka szparagowa
0.50 pęcz. koperek
0.50 szt. kalafior
Przygotowanie
Warzywa umyć i pokroić na mniejsze części, gotować najpierw marchewkę i fasolkę szparagową, po 10 minutach dodać ziemniaki i kalafior.
Jak warzywa będą miękkie, dodać curry, paprykę mieloną i pieprz.
Podawać z koperkiem i odrobiną śmietany.