Zupa warzywna
m7
Zupa pełna warzyw.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
449
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2 / 1
Zupa pełna warzyw.
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
250 śmietana 18%
3 l woda
3 szt. marchew
7 szt. ziemniaki
1 szt. korzeń pietruszki
3 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
3 łyżka koper ogrodowy
70 dag. żeberka wieprzowe
0.50 szt. kalafior
0.50 szt. por
Przygotowanie
Mięso gotować około 50 minut z dodatkiem ziela angielskiego i listków laurowych. Wywar przecedzić i dodać pokrojone w kostkę pozostałe warzywa oraz kalafiora podzielonego na różyczki. Gotować całość około 25 minut, następnie zaprawić zupę mąką rozrobioną w odrobinie wody oraz śmietaną. Całość doprawić solą, pieprzem i posypać koperkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
449
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.