Zupa warzywna

m7
Zupa warzywna

0

2 / 1

Zupa pełna warzyw.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

250 śmietana 18%

3 l woda

3 szt. marchew

7 szt. ziemniaki

1 szt. korzeń pietruszki

3 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

3 łyżka koper ogrodowy

70 dag. żeberka wieprzowe

0.50 szt. kalafior

0.50 szt. por

Przygotowanie


1

Mięso gotować około 50 minut z dodatkiem ziela angielskiego i listków laurowych. Wywar przecedzić i dodać pokrojone w kostkę pozostałe warzywa oraz kalafiora podzielonego na różyczki. Gotować całość około 25 minut, następnie zaprawić zupę mąką rozrobioną w odrobinie wody oraz śmietaną. Całość doprawić solą, pieprzem i posypać koperkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

449

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły