Zupa w orientalnym stylu

EkspertOdKuchni
Zupa w orientalnym stylu

0

0 / 0

Szukasz rozgrzewającego i aromatycznego dania? Poznaj przepis na zupę w orientalnym stylu, która przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom wyrazistych potraw. Intensywny bulion drobiowy, soczyste kawałki kurczaka, imbir, czosnek i delikatny makaron ryżowy tworzą połączenie, które doskonale sprawdzi się zarówno na obiad, jak i romantyczną kolację. Możesz dowolnie dostosować składniki i proporcje, aby spełnić swoje kulinarne preferencje. Dodaj więcej warzyw, przypraw lub podkręć ostry smak za pomocą ulubionego sosu. Życzymy smacznego!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 tymbark just plants owies

1 szt. pierś kurczaka

1 łyżeczka imbir

1 szt. sok z limonki

1.50 bulion drobiowy

1 szt. cebula

1 łyżka sos sojowy

Przygotowanie


1

Cebulkę obierz i posiekaj, ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, imbir zetrzyj na tarce na małych oczkach.

2

Podsmaż na łyżce oleju, aż uzyskasz aromatyczną półpłynną konsystencję.

3

Pierś z kurczaka umyj i podziel na drobne kawałki, smaż przez chwilę, aż stanie się rumiana, a potem zalej całość bulionem.

4

W trakcie tych czynności ugotuj makaron według przepisu.

5

Do zupy dodaj łyżkę sosu sojowego, pieprz i 300 ml napoju roślinnego Tymbark Just Plants owies.

6

Przed podaniem skrop sokiem z limonki, dodaj szczypiorek i kolendrę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły