Zupa truskawkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa truskawkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976422387.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo szybka zupa! Smaczna na ciepło i na zimno. Można ją przyrządzić nawet z mrożonych owoców, będzie równie pyszna.
1
0 / 0
Bardzo szybka zupa! Smaczna na ciepło i na zimno. Można ją przyrządzić nawet z mrożonych owoców, będzie równie pyszna.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg truskawki
1 szt. kisiel truskawkowy
2 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Gotować 10 min. w litrze posłodzonej wody.
2
Kisiel rozrobić w kubeczku z małą ilością zimnej wody.
3
Gdy truskawki są już ugotowane, do wrzącego kompotu wlać powoli rozrobiony kisiel, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia.
4
Zupa jest znakomita na upały, lubiana przez dzieci.