0

Składniki

0.5 Kilograma
truskawki
1 Sztuka
Kisiel truskawkowy
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Truskawki opłucz, usuń szczypułki, gotuj 10 min w litrze posłodzonej wody.
  2. kisiel rozrób w kubeczki z małą ilością zimnej wody.
  3. gdy truskawki są już ugotowane , do wrzącego kompotu wlewaj powoli rozrobiony kisiel, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia.
  4. zupa jest znakomita na upały, lubiana przez dzieci :)

Opis

Bardzo szybka zupa! Smaczna na ciepło i na zimno. można ją przyrządzić nawet z mrożonych owoców, będzie równie pyszna.

Podobne przepisy

Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Łatwy Do 40 min.

Makaron z truskawkami

Łatwy Do 40 min.

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowe świderki z truskawkami

Łatwy Do 40 min.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min.

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Łatwy Do 40 min.

Karp w galarecie

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!