0

Składniki

0.5 Kilograma
truskawki
1 Sztuka
Kisiel truskawkowy
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Truskawki opłucz, usuń szczypułki, gotuj 10 min w litrze posłodzonej wody.
  2. kisiel rozrób w kubeczki z małą ilością zimnej wody.
  3. gdy truskawki są już ugotowane , do wrzącego kompotu wlewaj powoli rozrobiony kisiel, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia.
  4. zupa jest znakomita na upały, lubiana przez dzieci :)

Opis

Bardzo szybka zupa! Smaczna na ciepło i na zimno. można ją przyrządzić nawet z mrożonych owoców, będzie równie pyszna.

Podobne przepisy

Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

MAKARON RAZOWY Z SEREM I TRUSKAWKAMI

Przepis
Łatwy Do 15 min
MAKARON RAZOWY Z SEREM I TRUSKAWKAMI

Makaron z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z truskawkami

Czekoladowe świderki z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Czekoladowe świderki z truskawkami

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!