Zupa truskawkowa

m7
Zupa truskawkowa

1

0 / 0

Bardzo szybka zupa! Smaczna na ciepło i na zimno. Można ją przyrządzić nawet z mrożonych owoców, będzie równie pyszna.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

0.50 kg truskawki

1 szt. kisiel truskawkowy

2 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Gotować 10 min. w litrze posłodzonej wody.

2

Kisiel rozrobić w kubeczku z małą ilością zimnej wody.

3

Gdy truskawki są już ugotowane, do wrzącego kompotu wlać powoli rozrobiony kisiel, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia.

4

Zupa jest znakomita na upały, lubiana przez dzieci.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

102

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły