Zupa truskawkowa
m7
Bardzo szybka zupa! Smaczna na ciepło i na zimno. Można ją przyrządzić nawet z mrożonych owoców, będzie równie pyszna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
102
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Bardzo szybka zupa! Smaczna na ciepło i na zimno. Można ją przyrządzić nawet z mrożonych owoców, będzie równie pyszna.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg truskawki
1 szt. kisiel truskawkowy
2 łyżka cukier
Przygotowanie
Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Gotować 10 min. w litrze posłodzonej wody.
Kisiel rozrobić w kubeczku z małą ilością zimnej wody.
Gdy truskawki są już ugotowane, do wrzącego kompotu wlać powoli rozrobiony kisiel, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia.
Zupa jest znakomita na upały, lubiana przez dzieci.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
102
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.