Example thumb
0

Składniki

0.5 Kilograma
truskawki
1 Sztuka
Kisiel truskawkowy
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Truskawki opłucz, usuń szczypułki, gotuj 10 min w litrze posłodzonej wody.
  2. kisiel rozrób w kubeczki z małą ilością zimnej wody.
  3. gdy truskawki są już ugotowane , do wrzącego kompotu wlewaj powoli rozrobiony kisiel, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia.
  4. zupa jest znakomita na upały, lubiana przez dzieci :)

Opis

Bardzo szybka zupa! Smaczna na ciepło i na zimno. można ją przyrządzić nawet z mrożonych owoców, będzie równie pyszna.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!