0

Składniki

0.5 Kilograma
truskawki
1 Sztuka
Kisiel truskawkowy
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Truskawki opłucz, usuń szczypułki, gotuj 10 min w litrze posłodzonej wody.
  2. kisiel rozrób w kubeczki z małą ilością zimnej wody.
  3. gdy truskawki są już ugotowane , do wrzącego kompotu wlewaj powoli rozrobiony kisiel, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia.
  4. zupa jest znakomita na upały, lubiana przez dzieci :)

Opis

Bardzo szybka zupa! Smaczna na ciepło i na zimno. można ją przyrządzić nawet z mrożonych owoców, będzie równie pyszna.

Podobne przepisy

Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

MAKARON RAZOWY Z SEREM I TRUSKAWKAMI

Przepis
Łatwy Do 15 min
MAKARON RAZOWY Z SEREM I TRUSKAWKAMI

Makaron z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z truskawkami

Czekoladowe świderki z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Czekoladowe świderki z truskawkami

Sezonowy czekomakaron!

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sezonowy czekomakaron!

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!