Zupa truskawkowa

m7
Zupa truskawkowa

Średnia 5 / 1

Oceń!

Bardzo szybka zupa! Smaczna na ciepło i na zimno. Można ją przyrządzić nawet z mrożonych owoców, będzie równie pyszna.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

0.50 kg truskawki

1 szt. kisiel truskawkowy

2 łyżka cukier

Przygotowanie


Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Gotować 10 min. w litrze posłodzonej wody.

Kisiel rozrobić w kubeczku z małą ilością zimnej wody.

Gdy truskawki są już ugotowane, do wrzącego kompotu wlać powoli rozrobiony kisiel, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia.

Zupa jest znakomita na upały, lubiana przez dzieci.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

102

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły