0

Składniki

0.5 Kilograma
truskawki
1 Sztuka
Kisiel truskawkowy
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Truskawki opłucz, usuń szczypułki, gotuj 10 min w litrze posłodzonej wody.
  2. kisiel rozrób w kubeczki z małą ilością zimnej wody.
  3. gdy truskawki są już ugotowane , do wrzącego kompotu wlewaj powoli rozrobiony kisiel, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia.
  4. zupa jest znakomita na upały, lubiana przez dzieci :)

Opis

Bardzo szybka zupa! Smaczna na ciepło i na zimno. można ją przyrządzić nawet z mrożonych owoców, będzie równie pyszna.

Podobne przepisy

Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Łatwy Do 40 min
Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Makaron z truskawkami

Łatwy Do 40 min
Makaron z truskawkami

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Czekoladowe świderki z truskawkami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe świderki z truskawkami

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Karp w galarecie

Średni Do 3 godz
Karp w galarecie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!