Zupa szpinakowo - porowa z makaronem
lubella
Smaczna i prosta w przygotowaniu zielona zupa szpinakowo-porowa z makaronem gniazda nitki zachwyci Twoje podniebienie! To i. Idealne rozwiązanie dla osób szukających pomysłu na szybki obiad lub lunch.
0
0 / 0
Smaczna i prosta w przygotowaniu zielona zupa szpinakowo-porowa z makaronem gniazda nitki zachwyci Twoje podniebienie! To i. Idealne rozwiązanie dla osób szukających pomysłu na szybki obiad lub lunch.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella gniazda nitki
800 bulion drobiowy
1 łyżka masło
1 szt. por
100 g szpinak
80 białe wino
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pora pokrój w półplasterki.
Podsmaż na maśle, aż zmięknie. Zalej bulionem i gotuj 15 minut.
Dodaj dokładnie umyty szpinak i gotuj 5 minut. Zmiksuj i dopraw solą i pieprzem.
Podawaj z makaronem.