Zupa szpinakowo - porowa z makaronem

lubella
Zupa szpinakowo - porowa z makaronem

0

0 / 0

Smaczna i prosta w przygotowaniu zielona zupa szpinakowo-porowa z makaronem gniazda nitki zachwyci Twoje podniebienie! To i. Idealne rozwiązanie dla osób szukających pomysłu na szybki obiad lub lunch.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella gniazda nitki

800 bulion drobiowy

1 łyżka masło

1 szt. por

100 g szpinak

80 białe wino

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pora pokrój w półplasterki.

2

Podsmaż na maśle, aż zmięknie. Zalej bulionem i gotuj 15 minut.

3

Dodaj dokładnie umyty szpinak i gotuj 5 minut. Zmiksuj i dopraw solą i pieprzem.

4

Podawaj z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

614

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

88

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły