Zupa szpinakowo - porowa z makaronem
lubella
Smaczna i prosta w przygotowaniu zielona zupa szpinakowo-porowa z makaronem gniazda nitki zachwyci Twoje podniebienie! To i. Idealne rozwiązanie dla osób szukających pomysłu na szybki obiad lub lunch.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
614
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna i prosta w przygotowaniu zielona zupa szpinakowo-porowa z makaronem gniazda nitki zachwyci Twoje podniebienie! To i. Idealne rozwiązanie dla osób szukających pomysłu na szybki obiad lub lunch.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella gniazda nitki
800 bulion drobiowy
1 łyżka masło
1 szt. por
100 g szpinak
80 białe wino
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pora pokrój w półplasterki.
Podsmaż na maśle, aż zmięknie. Zalej bulionem i gotuj 15 minut.
Dodaj dokładnie umyty szpinak i gotuj 5 minut. Zmiksuj i dopraw solą i pieprzem.
Podawaj z makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
614
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.