Zupa szpinakowa z pieczarkami

ela
Zupa szpinakowa z pieczarkami

0

0 / 0

Wegetariańska zupa szpinakowa z pieczarkami jest pełna warzyw, smaku i aromatu. Wypróbuj ciekawej propozycji na zupę.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

5 szt. ziemniaki

2 szt. marchew

2 l wywar z kości

4 szt. pieczarki

500 g szpinak

1 szt. cebula

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. śmietana 12%

Przygotowanie


1

Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić w kostkę.

2

Warzywa gotować w wywarze z kości.

3

Dodać pokrojone pieczarki i posiekany szpinak. Razem gotować do miękkości.

4

Dodać do zupy 1 cebulę drobno pokrojoną i podsmażoną na smalcu.

5

Zupę doprawić solą i pieprzem.

6

Zagęścić mąką Lubella + śmietana + odrobina wody. Zagotować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły