Zupa szpinakowa z pieczarkami
ela
Wegetariańska zupa szpinakowa z pieczarkami jest pełna warzyw, smaku i aromatu. Wypróbuj ciekawej propozycji na zupę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
250
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wegetariańska zupa szpinakowa z pieczarkami jest pełna warzyw, smaku i aromatu. Wypróbuj ciekawej propozycji na zupę.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
5 szt. ziemniaki
2 szt. marchew
2 l wywar z kości
4 szt. pieczarki
500 g szpinak
1 szt. cebula
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. śmietana 12%
Przygotowanie
Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić w kostkę.
Warzywa gotować w wywarze z kości.
Dodać pokrojone pieczarki i posiekany szpinak. Razem gotować do miękkości.
Dodać do zupy 1 cebulę drobno pokrojoną i podsmażoną na smalcu.
Zupę doprawić solą i pieprzem.
Zagęścić mąką Lubella + śmietana + odrobina wody. Zagotować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
250
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.