Zupa szczawiowa z makaronem

goodfoodlover
Zupa szczawiowa z makaronem

4

4.5 / 2

Szybki i sprawdzony przepis na klasyczne danie. Sprawdź naszą recepturę na znaną i lubianą zupę szczawiową z makaronem. Ciekawa propozycja na tradycyjny obiad - zupa podawana jest z młodymi ziemniakami oraz jajkiem.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 śmietana 18%

2 pęcz. szczaw

0.70 l bulion drobiowy

2 szt. marchew

3 szt. ziemniaki młode

1 szt. korzeń pietruszki

0.50 szt. lubella jajeczna koraliki

3 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zagotować bulion. Dodać pokrojoną marchew, pietruszkę i ziemniaki. Gotować około 10 minut.

2

Szczaw pokroić i wrzucić do ugotowanych warzyw.

3

Gotować parę minut i wlać śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

4

Zupę podawać z makaronem oraz wcześniej przygotowanym jajkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

428

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły