0

Składniki

1 Sztuka
Szczaw
2 Sztuki
marchew
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
4 Sztuki
ziemniaki
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
kostka rosołowa drobiowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do zimnej wody wkładamy pokrojoną w pół plasterki marchew, liście laurowe, ziele angielskie oraz kostkę i gotujemy na małym ogniu 30 minut. Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w słupki (jak do frytek) i gotujemy kolejne 20 minut. Na koniec wrzucamy przecier szczawiowy i gotujemy ostatnie 10 minut. Podawać z połówką jajka.

Opis

z przecieru

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!