Zupa szczawiowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa szczawiowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973363275.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa szczawiowa w środku zimy? Proszę bardzo! Użyj przecieru szczawiowego i ciesz się smakiem ulubionej zupy przez cały rok.
0
0 / 0
Zupa szczawiowa w środku zimy? Proszę bardzo! Użyj przecieru szczawiowego i ciesz się smakiem ulubionej zupy przez cały rok.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. szczaw
2 szt. marchew
3 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
4 szt. ziemniaki
1 szt. jajko
1 szt. kostka rosołowa drobiowa
Przygotowanie
1
Do zimnej wody włożyć pokrojoną w pół plasterki marchew, liście laurowe, ziele angielskie oraz kostkę i gotować na małym ogniu 30 minut. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w słupki (jak do frytek) i gotować kolejne 20 minut. Na koniec wrzucić przecier szczawiowy i gotować ostatnie 10 minut. Podawać z połówką jajka.