Zupa szczawiowa

m7
Zupa szczawiowa

0

0 / 0

Smaczna szczawiówka z jajkiem to obowiązkowa wiosenna zupa. Szczaw można nazbierać samodzielnie na łące lub kupić przecier szczawiowy.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól, pieprz

1.50 l wywar z kości

2 łyżka masło

2 łyżka mąka pszenna tortowa

25 dag. szczaw

0.50 szkl. śmietana 18%

Przygotowanie


1

Najpierw pokroić szczaw na paseczki i poddusić go na maśle. Następnie wrzucić go do wcześniej przygotowanego wywaru.

2

Dodać śmietanę wymieszaną z mąką i chwilę gotować.

3

Doprawić do smaku.

4

Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

656

kcal

Białka

94

gram

Węglowodany

67

gram

Tłuszcze

60

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły