Zupa szczawiowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa szczawiowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974316780.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna szczawiówka z jajkiem to obowiązkowa wiosenna zupa. Szczaw można nazbierać samodzielnie na łące lub kupić przecier szczawiowy.
0
0 / 0
Smaczna szczawiówka z jajkiem to obowiązkowa wiosenna zupa. Szczaw można nazbierać samodzielnie na łące lub kupić przecier szczawiowy.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
1.50 l wywar z kości
2 łyżka masło
2 łyżka mąka pszenna tortowa
25 dag. szczaw
0.50 szkl. śmietana 18%
Przygotowanie
1
Najpierw pokroić szczaw na paseczki i poddusić go na maśle. Następnie wrzucić go do wcześniej przygotowanego wywaru.
2
Dodać śmietanę wymieszaną z mąką i chwilę gotować.
3
Doprawić do smaku.
4
Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.