Zupa szczawiowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa szczawiowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973334853.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna zupa skusi każdego niejadka.
0
0 / 0
Pyszna zupa skusi każdego niejadka.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
3 l woda
6 szt. ziemniaki
2 szt. marchew
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
20 dag. szczaw
0.50 szkl. śmietana 18%
Przygotowanie
1
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchew obrać, zetrzeć na tarce.
2
Szczaw umyć i drobno pokroić.
3
Do garnka włożyć ziemniaki i zalać wodą. Następnie dodać startą marchew oraz vegetę. Gdy ziemniaki będą robić się miękkie dodać szczaw. Gotować.
4
Pod koniec gotowania zupę zabielić śmietaną rozmieszaną z mąką, gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.