1

Składniki

0.5 Kilograma
Szczaw
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
2 Kostki
KOSTKA WARZYWNA
1 Sztuka
Śmietana 22%
4 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozpuścić kostki w 3/4 l wody.
  2. Szczaw umyć, przebrać, zbyt długie łodyżki odrzucić,posiekać listki.
  3. Zieleninę wrzucić do wywaru,zagotować,doprawić cukrem,solą,śmietaną.
  4. Podawać z ugotowanymi na twardo jajami.

Opis

Pyszna,lekka,sycąca zupa,która zadowoli niejedno wybredne podniebienie.

Podobne przepisy

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Fale w groszku

Łatwy Do 40 min
Fale w groszku

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Gulasz wołowy

Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!