Example thumb
1

Składniki

0.5 Kilograma
Szczaw
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
2 Kostki
KOSTKA WARZYWNA
1 Sztuka
Śmietana 22%
4 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Rozpuścić kostki w 3/4 l wody.
  2. Szczaw umyć, przebrać, zbyt długie łodyżki odrzucić,posiekać listki.
  3. Zieleninę wrzucić do wywaru,zagotować,doprawić cukrem,solą,śmietaną.
  4. Podawać z ugotowanymi na twardo jajami.

Opis

Pyszna,lekka,sycąca zupa,która zadowoli niejedno wybredne podniebienie.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!