Zupa szczawiowa

m7
Zupa szczawiowa

1

0 / 0

Pyszna, lekka, sycąca zupa, która zadowoli niejedno wybredne podniebienie.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg szczaw

1 szczyp. cukier

1 szczyp. sól

2 kostka kostka warzywna

1 szt. śmietana 22%

4 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Rozpuścić kostki w 3/4 l wody.

2

Szczaw umyć, przebrać, zbyt długie łodyżki odrzucić, posiekać listki.

3

Zieleninę wrzucić do wywaru, zagotować, doprawić cukrem, solą, śmietaną.

4

Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

226

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły