Zupa szczawiowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa szczawiowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973415714.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna, lekka, sycąca zupa, która zadowoli niejedno wybredne podniebienie.
1
0 / 0
Pyszna, lekka, sycąca zupa, która zadowoli niejedno wybredne podniebienie.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg szczaw
1 szczyp. cukier
1 szczyp. sól
2 kostka kostka warzywna
1 szt. śmietana 22%
4 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Rozpuścić kostki w 3/4 l wody.
2
Szczaw umyć, przebrać, zbyt długie łodyżki odrzucić, posiekać listki.
3
Zieleninę wrzucić do wywaru, zagotować, doprawić cukrem, solą, śmietaną.
4
Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.