Zupa szczawiowa
m7
Pyszna, lekka, sycąca zupa, która zadowoli niejedno wybredne podniebienie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
226
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszna, lekka, sycąca zupa, która zadowoli niejedno wybredne podniebienie.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg szczaw
1 szczyp. cukier
1 szczyp. sól
2 kostka kostka warzywna
1 szt. śmietana 22%
4 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Rozpuścić kostki w 3/4 l wody.
Szczaw umyć, przebrać, zbyt długie łodyżki odrzucić, posiekać listki.
Zieleninę wrzucić do wywaru, zagotować, doprawić cukrem, solą, śmietaną.
Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
226
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.