1

Składniki

0.5 Kilograma
Szczaw
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
2 Kostki
KOSTKA WARZYWNA
1 Sztuka
Śmietana 22%
4 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozpuścić kostki w 3/4 l wody.
  2. Szczaw umyć, przebrać, zbyt długie łodyżki odrzucić,posiekać listki.
  3. Zieleninę wrzucić do wywaru,zagotować,doprawić cukrem,solą,śmietaną.
  4. Podawać z ugotowanymi na twardo jajami.

Opis

Pyszna,lekka,sycąca zupa,która zadowoli niejedno wybredne podniebienie.

Podobne przepisy

Racuchy.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Racuchy.

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Zupa szczawiowa z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Fale w groszku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fale w groszku

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!