Zupa soczewicowa z grzybami

m7
Zupa soczewicowa z grzybami

0

0 / 0

Bardzo smaczna zupa soczewicowa z dodatkiem grzybów.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

125 śmietanka kremowa 30%

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

1 szczyp. kminek

3 l wywar z kości

20 g grzyby suszone

300 g soczewica zielona

150 g makaron nitki

1 szt. marchew

1 szt. nać pietruszki

3 szt. ziele angielskie

1 szt. czosnek

Przygotowanie


1

Do wywaru z kurczaka wrzucić posiekaną marchewkę, pietruszkę, wypłukane i drobno pokrojone grzyby i wypłukaną soczewicę. Dodać ziele angielskie, kminek i gotować około 40 minut. Po tym czasie doprawić, solą, pieprzem, czosnkiem. Wrzucić makaron i gotować do miękkości makaronu. Zabielić posoloną śmietanką, doprawić do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły