0

Składniki

125 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
2 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
1 Szczypta
kminek
3 Litry
Wywar z kości
20 Gramów
grzyby suszone
300 Gramów
Soczewica zielona
150 Gramów
makaron nitki
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do wywaru z kurczaka wrzucić posiekaną marchewkę, pietruszkę, wypłukane i drobno pokrojone grzyby i wypłukaną soczewicę. Dodać ziele angielskie, kminek i gotować około 40 minut. Po tym czasie doprawić, solą, pieprzem, czosnkiem. Wrzucić makaron i gotować do miękkości makaronu. Zabielić posoloną śmietanką, doprawić do smaku i gotowe.

Opis

Bardzo smaczna zupa soczewicowa.

Podobne przepisy

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Gazpacho

Przepis
Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Fasolka po toskańsku

Przepis
Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Jesienna zupa jarzynowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!