Zupa soczewicowa z grzybami

m7

Bardzo smaczna zupa soczewicowa z dodatkiem grzybów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
452
kcal
Białka
58
gram
Węglowodany
64
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo smaczna zupa soczewicowa z dodatkiem grzybów.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
125 śmietanka kremowa 30%
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
1 szczyp. kminek
3 l wywar z kości
20 g grzyby suszone
300 g soczewica zielona
150 g makaron nitki
1 szt. marchew
1 szt. nać pietruszki
3 szt. ziele angielskie
1 szt. czosnek
Przygotowanie
Do wywaru z kurczaka wrzucić posiekaną marchewkę, pietruszkę, wypłukane i drobno pokrojone grzyby i wypłukaną soczewicę. Dodać ziele angielskie, kminek i gotować około 40 minut. Po tym czasie doprawić, solą, pieprzem, czosnkiem. Wrzucić makaron i gotować do miękkości makaronu. Zabielić posoloną śmietanką, doprawić do smaku.