0

Składniki

125 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
2 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
1 Szczypta
kminek
3 Litry
Wywar z kości
20 Gramów
grzyby suszone
300 Gramów
Soczewica zielona
150 Gramów
makaron nitki
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do wywaru z kurczaka wrzucić posiekaną marchewkę, pietruszkę, wypłukane i drobno pokrojone grzyby i wypłukaną soczewicę. Dodać ziele angielskie, kminek i gotować około 40 minut. Po tym czasie doprawić, solą, pieprzem, czosnkiem. Wrzucić makaron i gotować do miękkości makaronu. Zabielić posoloną śmietanką, doprawić do smaku i gotowe.

Opis

Bardzo smaczna zupa soczewicowa.

Podobne przepisy

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Gazpacho

Przepis
Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Zupa grzybowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!