Zupa soczewicowa z grzybami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa soczewicowa z grzybami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975780188.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo smaczna zupa soczewicowa z dodatkiem grzybów.
0
0 / 0
Bardzo smaczna zupa soczewicowa z dodatkiem grzybów.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
125 śmietanka kremowa 30%
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
1 szczyp. kminek
3 l wywar z kości
20 g grzyby suszone
300 g soczewica zielona
150 g makaron nitki
1 szt. marchew
1 szt. nać pietruszki
3 szt. ziele angielskie
1 szt. czosnek
Przygotowanie
1
Do wywaru z kurczaka wrzucić posiekaną marchewkę, pietruszkę, wypłukane i drobno pokrojone grzyby i wypłukaną soczewicę. Dodać ziele angielskie, kminek i gotować około 40 minut. Po tym czasie doprawić, solą, pieprzem, czosnkiem. Wrzucić makaron i gotować do miękkości makaronu. Zabielić posoloną śmietanką, doprawić do smaku.