Zupa słodko-kwaśna z czerwonej fasoli

m7
Zupa słodko-kwaśna z czerwonej fasoli

0

0 / 0

Przepis mojej cioci. Zupka bardzo smaczna i zdrowa. Na początku gotowania nie dodawać soli ani wegety, bo fasolka nie zmięknie. Dolewać tylko wodę gorącą do gotowania.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. cukier

1 szczyp. sól

1 szczyp. wegeta

1 łyżecz. ocet

1 szt. fasola czerwona

1 szt. pierś kurczaka

1 szt. śmietanka słodka

2 łyżka masło

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 pęcz. kalafior

2 szt. marchew

Przygotowanie


1

Do dużego garnka włożyć kość na zupę lub pierś kurczaka i czerwoną fasolę, zalać wodą, dodać pokrojone warzywa. Gotować pod przykryciem. Gdy fasola będzie już prawie miekka dodać wegety i gotować dalej.Gdy fasola jest już miekka wyjąc kość zrobić zasmażkę z masła i mąki.

2

Zasmażkę wlać do zupy, przyprawić ja i dodać octu według uznania. Zabielić słodką śmietaną. Kość można obrać z mięsa i dodać do zupy jak ktoś lubi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły