Zupa słodko-kwaśna z czerwonej fasoli
m7
Przepis mojej cioci. Zupka bardzo smaczna i zdrowa. Na początku gotowania nie dodawać soli ani wegety, bo fasolka nie zmięknie. Dolewać tylko wodę gorącą do gotowania.
0
0 / 0
Przepis mojej cioci. Zupka bardzo smaczna i zdrowa. Na początku gotowania nie dodawać soli ani wegety, bo fasolka nie zmięknie. Dolewać tylko wodę gorącą do gotowania.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szcz. cukier
1 szcz. sól
1 szcz. wegeta
1 łyżeczka ocet
1 szt. fasola czerwona
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. śmietanka słodka
2 łyżka masło
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 pęcz. kalafior
2 szt. marchew
Przygotowanie
Do dużego garnka włożyć kość na zupę lub pierś kurczaka i czerwoną fasolę, zalać wodą, dodać pokrojone warzywa. Gotować pod przykryciem. Gdy fasola będzie już prawie miekka dodać wegety i gotować dalej.Gdy fasola jest już miekka wyjąc kość zrobić zasmażkę z masła i mąki.
Zasmażkę wlać do zupy, przyprawić ja i dodać octu według uznania. Zabielić słodką śmietaną. Kość można obrać z mięsa i dodać do zupy jak ktoś lubi.