Zupa serowo-jarzynowa

m7
Zupa serowo-jarzynowa

0

0 / 0

Zupa jarzynowa wzbogacona o smak serka topionego.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

100 g serek topiony śmietankowy

2 szt. kostka rosołowa

3 łyżka śmietana 18%

1 łyżka koper ogrodowy

0.50 szt. mieszanka warzywna

Przygotowanie


1

Nastawić wodę i wsypać warzywa. Zagotować, włożyć kostki rosołowe i pokrojony w kosteczkę serek.Gotować na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku.Wlać śmietanę i wsypać posiekany koperek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

101

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły