0

Składniki

1 Szczypta
Ostra papryka w proszku
1 Pęczek
koperek
1 Łyżeczka
sól
2 Szklanki
bulion drobiowy
2 Sztuki
korzeń pietruszki
2 Sztuki
Ser topiony edamski
5 Sztuk
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
marchew
3 Sztuki
liść laurowy
0.5 Sztuki
por
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do bulionu drobiowego dodać oczyszczone pietruszki i marchewki oraz opłukany i pokrojony por .
  2. Następnie wsypać kilka ziarenek pieprzu , kilka liści laurowych , ostrą paprykę i sól do maku .
  3. Po około 7 minutach gotowania wywar połączyć z topionymi serkami śmietankowymi .
  4. Wymieszać .
  5. Zupę należy gotować na średnim ogniu do momentu , aż wszystkie składniki będą miękkie .
  6. Na koniec wsypać posiekany koperek .
  7. Danie można serowować z domowymi grzankami .

Opis

Pysza zupka .

Podobne przepisy

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Zupa szczawiowa z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!