Zupa serowo - koperkowa

m7
Zupa serowo - koperkowa

0

0 / 0

Pyszna zupa serowa z dodatkiem koperku.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. ostra papryka w proszku

1 pęcz. koperek

1 łyżeczka sól

2 szkl. bulion drobiowy

2 szt. korzeń pietruszki

2 szt. ser topiony edamski

5 szt. pieprz ziarnisty

2 szt. marchew

3 szt. liść laurowy

0.50 szt. por

Przygotowanie


1

Do bulionu drobiowego dodać oczyszczone pietruszki i marchewki oraz opłukany i pokrojony por .

2

Następnie wsypać kilka ziarenek pieprzu , kilka liści laurowych, ostrą paprykę i sól do smaku .

3

Po około 7 minutach gotowania wywar połączyć z topionymi serkami śmietankowymi .

4

Wymieszać.

5

Zupę należy gotować na średnim ogniu do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie .

6

Na koniec wsypać posiekany koperek .

7

Danie można serowować z domowymi grzankami .

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły