Zupa serowo - koperkowa

m7

Pyszna zupa serowa z dodatkiem koperku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
239
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszna zupa serowa z dodatkiem koperku.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. ostra papryka w proszku
1 pęcz. koperek
1 łyżecz. sól
2 szkl. bulion drobiowy
2 szt. korzeń pietruszki
2 szt. ser topiony edamski
5 szt. pieprz ziarnisty
2 szt. marchew
3 szt. liść laurowy
0.50 szt. por
Przygotowanie
Do bulionu drobiowego dodać oczyszczone pietruszki i marchewki oraz opłukany i pokrojony por .
Następnie wsypać kilka ziarenek pieprzu , kilka liści laurowych, ostrą paprykę i sól do smaku .
Po około 7 minutach gotowania wywar połączyć z topionymi serkami śmietankowymi .
Wymieszać.
Zupę należy gotować na średnim ogniu do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie .
Na koniec wsypać posiekany koperek .
Danie można serowować z domowymi grzankami .