Zupa rzodkiewkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa rzodkiewkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977028534.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa z rzodkiewką to niespotykane danie, które z pewnością warto spróbować. Wiosenna zupa pełna sezonowych warzyw i ziół jest bardzo aromatyczna.
0
3 / 1
Zupa z rzodkiewką to niespotykane danie, które z pewnością warto spróbować. Wiosenna zupa pełna sezonowych warzyw i ziół jest bardzo aromatyczna.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
2 l bulion warzywny
0.50 szkl. śmietana
5 szt. ziemniaki
2 szt. marchew
20 szt. rzodkiewka
20 dag. mięso drobiowe
Przygotowanie
Zagotować 2 l bulionu z mięsem, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę.
Gotować aż wszystko będzie miękkie.
Rzodkiewki pokroić w plasterki i smażyć krótko na maśle.
Wrzucić do wywaru.
Gotować 5 minut.
Na koniec zaciągnąć śmietaną.
Doprawić do smaku, dodać posiekany koperek.
Można podawać z grzankami.