0

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
2 Litry
bulion warzywny
0.5 Szklanki
śmietana
5 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
marchew
20 Sztuk
rzodkiewka
20 Dekagramów
Mięso drobiowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować 2 l bulionu z mięsem ( w/g upodobań), dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę.
  2. Gotujemy aż wszystko będzie miękkie.
  3. rzodkiewki kroimy w plasterki i smażymy krótko na maśle.
  4. Wrzucamy do wywaru.
  5. Gotujemy 5 minut.
  6. Na koniec zaciągamy śmietaną.
  7. Doprawiamy do smaku, dodajemy posiekany koperek.
  8. Można podawać z grzankami.

Opis

smaczna

Podobne przepisy

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!