0

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
2 Litry
bulion warzywny
0.5 Szklanki
śmietana
5 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
marchew
20 Sztuk
rzodkiewka
20 Dekagramów
Mięso drobiowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować 2 l bulionu z mięsem ( w/g upodobań), dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę.
  2. Gotujemy aż wszystko będzie miękkie.
  3. rzodkiewki kroimy w plasterki i smażymy krótko na maśle.
  4. Wrzucamy do wywaru.
  5. Gotujemy 5 minut.
  6. Na koniec zaciągamy śmietaną.
  7. Doprawiamy do smaku, dodajemy posiekany koperek.
  8. Można podawać z grzankami.

Opis

smaczna

Podobne przepisy

Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Zupa krem z pora i ziemniaków z wędzonym łososiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa krem z pora i ziemniaków z wędzonym łososiem

Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa grzybowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!