Zupa rzodkiewkowa
m7
Zupa z rzodkiewką to niespotykane danie, które z pewnością warto spróbować. Wiosenna zupa pełna sezonowych warzyw i ziół jest bardzo aromatyczna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
328
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3 / 1
Zupa z rzodkiewką to niespotykane danie, które z pewnością warto spróbować. Wiosenna zupa pełna sezonowych warzyw i ziół jest bardzo aromatyczna.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
2 l bulion warzywny
0.50 szkl. śmietana
5 szt. ziemniaki
2 szt. marchew
20 szt. rzodkiewka
20 dag. mięso drobiowe
Przygotowanie
Zagotować 2 l bulionu z mięsem, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę.
Gotować aż wszystko będzie miękkie.
Rzodkiewki pokroić w plasterki i smażyć krótko na maśle.
Wrzucić do wywaru.
Gotować 5 minut.
Na koniec zaciągnąć śmietaną.
Doprawić do smaku, dodać posiekany koperek.
Można podawać z grzankami.