Zupa rzodkiewkowa

m7
Zupa rzodkiewkowa

0

3 / 1

Zupa z rzodkiewką to niespotykane danie, które z pewnością warto spróbować. Wiosenna zupa pełna sezonowych warzyw i ziół jest bardzo aromatyczna.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szczyp. sól, pieprz

2 l bulion warzywny

0.50 szkl. śmietana

5 szt. ziemniaki

2 szt. marchew

20 szt. rzodkiewka

20 dag. mięso drobiowe

Przygotowanie


1

Zagotować 2 l bulionu z mięsem, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę.

2

Gotować aż wszystko będzie miękkie.

3

Rzodkiewki pokroić w plasterki i smażyć krótko na maśle.

4

Wrzucić do wywaru.

5

Gotować 5 minut.

6

Na koniec zaciągnąć śmietaną.

7

Doprawić do smaku, dodać posiekany koperek.

8

Można podawać z grzankami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

328

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły