Zupa ryżowa

m7
Zupa ryżowa

0

0 / 0

Zupa ryżowa jest delikatna, sycąca i lekkostrawna. Jej przygotowanie jest proste i szybkie w przygotowaniu, a smak z pewnością przypadnie do gustu fanom dietetycznych potraw. To świetny wybór zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Życzymy smacznego!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

100 g ryż

1 szt. skrzydełko z kurczaka

3 szt. marchew

1 szt. pietruszka

0.50 szt. por

0.50 szt. seler

Przygotowanie


1

Do gotującej się wody wrzuć skrzydełko z kurczaka.

2

Warzywa obierz i drobno pokrój.

3

Do garnka z gotującym się mięsem wrzuć ryż.

4

Po około 10 minutach wrzuć warzywa.

5

Dopraw do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

173

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły