Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

lubella
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Średnia 4.5 / 2

Oceń!

Zupa rybna to świetny pomysł na zdrowy obiad. Wywar ze świeżego dorsza i warzyw smakuje znakomicie, a przy tym ma zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Sprawdź przepis na zupę rybną z makaronem jajecznym typu krajaneczka.

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 g makaron lubella jajeczna krajaneczka

2 szt. cebula

2 szt. marchew

1 szt. pietruszka

0.50 szt. seler

0.50 szt. por

1 pęcz. nać pietruszki

1 szczyp. koperek

5 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

8 szt. pieprz ziarnisty

350 g dorsz świeży

Przygotowanie


Do garnka wlewamy 800 ml wody.

Krok 1

Dodajemy warzywa: cebulę, marchew, korzeń i natkę pietruszki, seler, por, gałązki koperku.

Krok 2

Dodajemy przyprawy: ziele angielskie, liście laurowe i ziarna pieprzu.

Krok 3

Gotujemy wywar na małym ogniu przez około godzinę, doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 4

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

Krok 5

Myjemy i kroimy rybę na kawałki.

Krok 6

Z ugotowanego wywaru łyżką cedzakową wyjmujemy warzywa.

Krok 7

Dodajemy rybę, którą gotujemy przez 20 minut w wywarze.

Krok 8

Wyjmujemy rybę i dzielimy na kawałki usuwając ości.

Krok 9

Rybę i makaron układamy na talerzach, następnie zalewamy wywarem oraz dekorujemy ziołami i warzywami z gotowania.

Krok 10

Wartości odżywcze na porcję


Energia

320

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły