0

Składniki

200 Gramów
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
pietruszka
0.5 Sztuki
seler
0.5 Sztuki
por
1 Pęczek
nać pietruszki
1 Szczypta
koperek
5 Sztuk
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
8 Sztuk
pieprz ziarnisty
350 Gramów
Dorsz świeży
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka wlewamy 800 ml wody.
  2. Dodajemy warzywa: cebulę, marchew, korzeń i natkę pietruszki, seler, por, gałązki koperku.
  3. Dodajemy przyprawy: ziele angielskie, liście laurowe i ziarna pieprzu.
  4. Gotujemy wywar na małym ogniu przez około godzinę, doprawiamy solą i pieprzem.
  5. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  6. Myjemy i kroimy rybę na kawałki.
  7. Z ugotowanego wywaru łyżką cedzakową wyjmujemy warzywa.
  8. Dodajemy rybę, którą gotujemy przez 20 minut w wywarze.
  9. Wyjmujemy rybę i dzielimy na kawałki usuwając ości.
  10. Rybę i makaron układamy na talerzach, następnie zalewamy wywarem oraz dekorujemy ziołami i warzywami z gotowania.

Podobne przepisy

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Grzybowa jak u babci

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!