Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka
lubella
Zupa rybna to świetny pomysł na zdrowy obiad. Wywar ze świeżego dorsza i warzyw smakuje znakomicie, a przy tym ma zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Sprawdź przepis na zupę rybną z makaronem jajecznym typu krajaneczka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
320
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.5 / 2
Zupa rybna to świetny pomysł na zdrowy obiad. Wywar ze świeżego dorsza i warzyw smakuje znakomicie, a przy tym ma zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Sprawdź przepis na zupę rybną z makaronem jajecznym typu krajaneczka.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g makaron lubella jajeczna krajaneczka
2 szt. cebula
2 szt. marchew
1 szt. pietruszka
0.50 szt. seler
0.50 szt. por
1 pęcz. nać pietruszki
1 szczyp. koperek
5 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
8 szt. pieprz ziarnisty
350 g dorsz świeży
Przygotowanie
Do garnka wlewamy 800 ml wody.
Dodajemy warzywa: cebulę, marchew, korzeń i natkę pietruszki, seler, por, gałązki koperku.
Dodajemy przyprawy: ziele angielskie, liście laurowe i ziarna pieprzu.
Gotujemy wywar na małym ogniu przez około godzinę, doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Myjemy i kroimy rybę na kawałki.
Z ugotowanego wywaru łyżką cedzakową wyjmujemy warzywa.
Dodajemy rybę, którą gotujemy przez 20 minut w wywarze.
Wyjmujemy rybę i dzielimy na kawałki usuwając ości.
Rybę i makaron układamy na talerzach, następnie zalewamy wywarem oraz dekorujemy ziołami i warzywami z gotowania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
320
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.