Zupa rybna z makaronem
lubella
Najpierw warzywny bulion, później sos sojowy, a na koniec aromatyczne przyprawy i kawałki dorsza – oto szybki przepis na zupę rybną, której chce się próbować bez końca. Danie podawaj z makaronem – nitki cięte, bo to wtedy propozycja smakuje i wygląda najlepiej!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1093
kcal
Białka
70
gram
Węglowodany
152
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Najpierw warzywny bulion, później sos sojowy, a na koniec aromatyczne przyprawy i kawałki dorsza – oto szybki przepis na zupę rybną, której chce się próbować bez końca. Danie podawaj z makaronem – nitki cięte, bo to wtedy propozycja smakuje i wygląda najlepiej!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella nitki cięte
1 szt. włoszczyzna
2 szt. filet z dorsza
1 szt. cebula
2 łyżka sos sojowy
1 łyżka świeża kolendra
1 łyżka sól, pieprz
5 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
2 łyżka oliwa
Przygotowanie
Rybą marynujemy w oliwie, soli i pieprzu. Posiekaną cebulę oraz czosnek szklimy na oliwie.
Dodajemy drobno posiekaną włoszczyzną, ziele oraz liść laurowy, delikatnie obsmażamy przez kilka minut. Dodajemy wodę, sos sojowy i gotujemy pod przykryciem około 2 godzin, tak aby powstał aromatyczny bulion.
Kiedy bulion jest gotowy dodajemy posiekaną kolendrę, podzieloną na kawałki rybę i gotujemy przez około pół godziny. Dodajemy ugotowany makaron. Przyprawiamy do smaku i podajemy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1093
kcal
Białka
70
gram
Węglowodany
152
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.