Zupa rybna z makaronem

lubella
Zupa rybna z makaronem

0

0 / 0

Najpierw warzywny bulion, później sos sojowy, a na koniec aromatyczne przyprawy i kawałki dorsza – oto szybki przepis na zupę rybną, której chce się próbować bez końca. Danie podawaj z makaronem – nitki cięte, bo to wtedy propozycja smakuje i wygląda najlepiej!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella nitki cięte

1 szt. włoszczyzna

2 szt. filet z dorsza

1 szt. cebula

2 łyżka sos sojowy

1 łyżka świeża kolendra

1 łyżka sól, pieprz

5 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

2 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Rybą marynujemy w oliwie, soli i pieprzu. Posiekaną cebulę oraz czosnek szklimy na oliwie.

2

Dodajemy drobno posiekaną włoszczyzną, ziele oraz liść laurowy, delikatnie obsmażamy przez kilka minut. Dodajemy wodę, sos sojowy i gotujemy pod przykryciem około 2 godzin, tak aby powstał aromatyczny bulion.

3

Kiedy bulion jest gotowy dodajemy posiekaną kolendrę, podzieloną na kawałki rybę i gotujemy przez około pół godziny. Dodajemy ugotowany makaron. Przyprawiamy do smaku i podajemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1093

kcal

Białka

70

gram

Węglowodany

152

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły