Zupa rybna po włosku

m7
Zupa rybna po włosku

1

0 / 0

Warto wypróbować potrawę rybną, tym razem zupę. Zupa to typowe danie obiadowe, ale tym razem o nieco mniej tradycyjnym smaku niż np. pomidorowa.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

25 przecier pomidorowy łowicz

1 szczyp. pieprz zielony marynowany

1 szczyp. sól

1 łyżecz. oregano

100 g makaron muszelki

2 szt. mintaj

1 szt. cebula

1 szt. seler

1 szt. czosnek

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Następnie dodajemy rybę i zagotowujemy.

2

Gotujemy makaron al dente.

3

Na oleju podduszamy drobno pokrojoną cebulę, wyciśnięty czosnek, pokrojony w kostkę seler i zielony pieprz.

4

Gotujemy rybę przez ok. 15 minut, następnie ugotowaną wyjmujemy i przecedzamy wywar, usuwając ości.

5

Dodajemy do wywaru z ryby to, co zostało uduszone na patelni, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

784

kcal

Białka

133

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły