Zupa rybna po włosku

m7
Zupa rybna po włosku

1

0 / 0

Warto wypróbować potrawę rybną, tym razem zupę. Zupa to typowe danie obiadowe, ale tym razem o nieco mniej tradycyjnym smaku niż np. pomidorowa.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

25 przecier pomidorowy łowicz

1 szcz. pieprz zielony marynowany

1 szcz. sól

1 łyżeczka oregano

100 g makaron muszelki

2 szt. mintaj

1 szt. cebula

1 szt. seler

1 szt. czosnek

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Następnie dodajemy rybę i zagotowujemy.

2

Gotujemy makaron al dente.

3

Na oleju podduszamy drobno pokrojoną cebulę, wyciśnięty czosnek, pokrojony w kostkę seler i zielony pieprz.

4

Gotujemy rybę przez ok. 15 minut, następnie ugotowaną wyjmujemy i przecedzamy wywar, usuwając ości.

5

Dodajemy do wywaru z ryby to, co zostało uduszone na patelni, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły