1

Składniki

25 Mililitrów
przecier pomidorowy
1 Szczypta
Pieprz zielony marynowany
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
oregano
100 Gramów
Makaron muszelki
2 Sztuki
Mintaj
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
czosnek
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Następnie dodajemy rybę i zagotowujemy.
  2. Gotujemy makaron al dente.
  3. Na oleju podduszamy drobno pokrojoną cebulę, wyciśnięty czosnek, pokrojony w kostkę seler i zielony pieprz.
  4. Gotujemy rybę przez ok. 15 minut, następnie ugotowaną wyjmujemy i przecedzamy wywar, usuwając ości.
  5. Dodajemy do wywaru z ryby to, co zostało uduszone na patelni, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku.

Opis

Warto wypróbować potrawę rybną, tym razem zupę. Zupa to typowe danie obiadowe, ale tym razem o nieco mniej tradycyjnym smaku niż np. pomidorowa.

Podobne przepisy

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Rosół tradycyjny

Średni Do 3 godz
Rosół tradycyjny

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa z Brokułów z Szynką

Łatwy Do 40 min
Zupa z Brokułów z Szynką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!