Zupa rybna po włosku
m7
Warto wypróbować potrawę rybną, tym razem zupę. Zupa to typowe danie obiadowe, ale tym razem o nieco mniej tradycyjnym smaku niż np. pomidorowa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
784
kcal
Białka
133
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Warto wypróbować potrawę rybną, tym razem zupę. Zupa to typowe danie obiadowe, ale tym razem o nieco mniej tradycyjnym smaku niż np. pomidorowa.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
25 przecier pomidorowy łowicz
1 szczyp. pieprz zielony marynowany
1 szczyp. sól
1 łyżecz. oregano
100 g makaron muszelki
2 szt. mintaj
1 szt. cebula
1 szt. seler
1 szt. czosnek
2 łyżka olej
Przygotowanie
Następnie dodajemy rybę i zagotowujemy.
Gotujemy makaron al dente.
Na oleju podduszamy drobno pokrojoną cebulę, wyciśnięty czosnek, pokrojony w kostkę seler i zielony pieprz.
Gotujemy rybę przez ok. 15 minut, następnie ugotowaną wyjmujemy i przecedzamy wywar, usuwając ości.
Dodajemy do wywaru z ryby to, co zostało uduszone na patelni, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
784
kcal
Białka
133
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.