Zupa rybna po włosku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa rybna po włosku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7670-1702058019913.jpeg&w=3840&q=75)
Warto wypróbować potrawę rybną, tym razem zupę. Zupa to typowe danie obiadowe, ale tym razem o nieco mniej tradycyjnym smaku niż np. pomidorowa.
1
0 / 0
Warto wypróbować potrawę rybną, tym razem zupę. Zupa to typowe danie obiadowe, ale tym razem o nieco mniej tradycyjnym smaku niż np. pomidorowa.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
25 przecier pomidorowy łowicz
1 szczyp. pieprz zielony marynowany
1 szczyp. sól
1 łyżecz. oregano
100 g makaron muszelki
2 szt. mintaj
1 szt. cebula
1 szt. seler
1 szt. czosnek
2 łyżka olej
Przygotowanie
Następnie dodajemy rybę i zagotowujemy.
Gotujemy makaron al dente.
Na oleju podduszamy drobno pokrojoną cebulę, wyciśnięty czosnek, pokrojony w kostkę seler i zielony pieprz.
Gotujemy rybę przez ok. 15 minut, następnie ugotowaną wyjmujemy i przecedzamy wywar, usuwając ości.
Dodajemy do wywaru z ryby to, co zostało uduszone na patelni, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku.