Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Nigdy nie lubiłam zupy rybnej, którą robiła moja babcia, gdyż robiła ją z głów ryb i to wywoływało u mnie obrzydzenie! Odkąd nauczyłam się gotować lubię eksperymentować w kuchni i od jakiegoś czasu na Boże Narodzenie, ale również i w inne dni roku robię moją zupę rybną z dorsza, ogórków konserwowych i chrzanu. Zupa jest znakomita w smaku i z pewnością oryginalna!
1 | Łyżka |
masło
|
|
1 | Łyżka |
oliwa z oliwek
|
|
1 | Sztuka | ||
2 | Sztuki |
Marchewka
|
|
800 | Gramów |
Filety z dorsza
|
|
1 | Litr |
mleko UHT 3,2%
|
|
1.5 | Litra |
bulion warzywny
|
|
4 | Sztuki |
ziemniaki
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
180 | Gramów |
śmietana 18%
|
|
2 | Sztuki | ||
![]() |
|||
0.5 | Łyżeczki | ||
![]() |
|||
1 | Łyżka |
Natka pietruszki
|
|
1 | Łyżka |
szczypiorek
|
|
1 | Szczypta |
Ostra papryka mielona
|
|
1 | Sztuka |
Chleb
|
|
1 | Łyżeczka |
skórka z cytryny
|
|
Kalorie dla 1 porcji
powyżej 400 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |