Example thumb
0

Składniki

0.2 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Łyżeczka
zioła
2 Litry
woda
1 Sztuka
Ryba
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
korzeń pietruszki
0.5 Sztuki
por
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
śmietana 18%
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
olej słonecznikowy
50 Dekagramów
Filet rybny
25 Dekagramów
makaron nitki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do garnka przełożyć głowę i grzbiet ryby, zalać wodą i ugotować wywar. Następnie wyjąć głowę wraz z grzbietem.
  2. Do wywaru dodać pokrojone warzywa. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojone w kostkę filety rybne.
  3. Pora podsmażyć na oleju, dodać do zupy. Zupę zaprawić mąką oraz śmietaną.
  4. Następnie dodać przypaloną nad palnikiem cebulkę. Do zupy dodać dowolne zioła. Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z makaronem nitki.

Opis

Zupa rybna, czyli... alternatywa do zup na mięsku ;)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!