Zupa rybna
m7
Zupa rybna, czyli... alternatywa do zup na mięsku ;)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
303
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Zupa rybna, czyli... alternatywa do zup na mięsku ;)
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.20 łyżecz. sól, pieprz
1 łyżecz. zioła
2 l woda
1 szt. ryba
2 szt. marchew
1 szt. seler
1 szt. korzeń pietruszki
0.50 szt. por
1 szt. cebula
1 łyżka śmietana 18%
1 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
1 łyżka olej słonecznikowy
50 dag. filet rybny
25 dag. makaron nitki
Przygotowanie
Do garnka przełożyć głowę i grzbiet ryby, zalać wodą i ugotować wywar. Następnie wyjąć głowę wraz z grzbietem.
Do wywaru dodać pokrojone warzywa. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojone w kostkę filety rybne.
Pora podsmażyć na oleju, dodać do zupy. Zupę zaprawić mąką oraz śmietaną.
Następnie dodać przypaloną nad palnikiem cebulkę. Do zupy dodać dowolne zioła. Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z makaronem nitki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
303
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.