0

Składniki

1 Łyżka
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
0.2 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Łyżeczka
zioła
2 Litry
woda
1 Sztuka
Ryba
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
korzeń pietruszki
0.5 Sztuki
por
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
śmietana 18%
1 Łyżka
olej słonecznikowy
50 Dekagramów
Filet rybny
25 Dekagramów
makaron nitki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka przełożyć głowę i grzbiet ryby, zalać wodą i ugotować wywar. Następnie wyjąć głowę wraz z grzbietem.
  2. Do wywaru dodać pokrojone warzywa. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojone w kostkę filety rybne.
  3. Pora podsmażyć na oleju, dodać do zupy. Zupę zaprawić mąką oraz śmietaną.
  4. Następnie dodać przypaloną nad palnikiem cebulkę. Do zupy dodać dowolne zioła. Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z makaronem nitki.

Opis

Zupa rybna, czyli... alternatywa do zup na mięsku ;)

Podobne przepisy

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Ziemniaczana zupa krem z chrzanem

Średni Do 40 min
Ziemniaczana zupa krem z chrzanem

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!