0

Składniki

1 Łyżka
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
0.2 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Łyżeczka
zioła
2 Litry
woda
1 Sztuka
Ryba
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
korzeń pietruszki
0.5 Sztuki
por
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
śmietana 18%
1 Łyżka
olej słonecznikowy
50 Dekagramów
Filet rybny
25 Dekagramów
makaron nitki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka przełożyć głowę i grzbiet ryby, zalać wodą i ugotować wywar. Następnie wyjąć głowę wraz z grzbietem.
  2. Do wywaru dodać pokrojone warzywa. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojone w kostkę filety rybne.
  3. Pora podsmażyć na oleju, dodać do zupy. Zupę zaprawić mąką oraz śmietaną.
  4. Następnie dodać przypaloną nad palnikiem cebulkę. Do zupy dodać dowolne zioła. Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z makaronem nitki.

Opis

Zupa rybna, czyli... alternatywa do zup na mięsku ;)

Podobne przepisy

Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Rosół staropolski z borowikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Rosół staropolski z borowikami

Zupa grzybowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Rosół z cielęciną

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół z cielęciną

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!