Zupa rybna

m7
Zupa rybna

0

5 / 1

Zupa rybna, czyli... alternatywa do zup na mięsku ;)

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.20 łyżecz. sól, pieprz

1 łyżecz. zioła

2 l woda

1 szt. ryba

2 szt. marchew

1 szt. seler

1 szt. korzeń pietruszki

0.50 szt. por

1 szt. cebula

1 łyżka śmietana 18%

1 łyżka mąka pszenna tortowa lubella

1 łyżka olej słonecznikowy

50 dag. filet rybny

25 dag. makaron nitki

Przygotowanie


1

Do garnka przełożyć głowę i grzbiet ryby, zalać wodą i ugotować wywar. Następnie wyjąć głowę wraz z grzbietem.

2

Do wywaru dodać pokrojone warzywa. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojone w kostkę filety rybne.

3

Pora podsmażyć na oleju, dodać do zupy. Zupę zaprawić mąką oraz śmietaną.

4

Następnie dodać przypaloną nad palnikiem cebulkę. Do zupy dodać dowolne zioła. Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z makaronem nitki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

303

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły