Zupa rybna

m7
Zupa rybna

Średnia 5 / 1

Oceń!

Zupa rybna, czyli... alternatywa do zup na mięsku ;)

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.20 łyżecz. sól, pieprz

1 łyżecz. zioła

2 l woda

1 szt. ryba

2 szt. marchew

1 szt. seler

1 szt. korzeń pietruszki

0.50 szt. por

1 szt. cebula

1 łyżka śmietana 18%

1 łyżka mąka pszenna tortowa lubella

1 łyżka olej słonecznikowy

50 dag. filet rybny

25 dag. makaron nitki

Przygotowanie


Do garnka przełożyć głowę i grzbiet ryby, zalać wodą i ugotować wywar. Następnie wyjąć głowę wraz z grzbietem.

Do wywaru dodać pokrojone warzywa. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojone w kostkę filety rybne.

Pora podsmażyć na oleju, dodać do zupy. Zupę zaprawić mąką oraz śmietaną.

Następnie dodać przypaloną nad palnikiem cebulkę. Do zupy dodać dowolne zioła. Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z makaronem nitki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

303

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły