Zupa rybna
m7
Zupa rybna, czyli... alternatywa do zup na mięsku ;)
0
5 / 1
Zupa rybna, czyli... alternatywa do zup na mięsku ;)
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.20 łyżeczka sól, pieprz
1 łyżeczka zioła
2 l woda
1 szt. ryba
2 szt. marchew
1 szt. seler
1 szt. korzeń pietruszki
0.50 szt. por
1 szt. cebula
1 łyżka śmietana 18%
1 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
1 łyżka olej słonecznikowy
50 dek. filet rybny
25 dek. makaron nitki
Przygotowanie
Do garnka przełożyć głowę i grzbiet ryby, zalać wodą i ugotować wywar. Następnie wyjąć głowę wraz z grzbietem.
Do wywaru dodać pokrojone warzywa. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojone w kostkę filety rybne.
Pora podsmażyć na oleju, dodać do zupy. Zupę zaprawić mąką oraz śmietaną.
Następnie dodać przypaloną nad palnikiem cebulkę. Do zupy dodać dowolne zioła. Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z makaronem nitki.