Zupa rybna
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa rybna](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974354378.jpeg&w=3840&q=75)
Składniki podaję zgodnie z oryginalnym przepisem, ale karpia możemy swobodnie zastąpić filetem z białej pangi, co da nam gwarancję, że zupa nie będzie? zbyt rybna ;)
1
0 / 0
Składniki podaję zgodnie z oryginalnym przepisem, ale karpia możemy swobodnie zastąpić filetem z białej pangi, co da nam gwarancję, że zupa nie będzie? zbyt rybna ;)
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
2 l wywar warzywny
1 szt. gałka muszkatołowa
1 szt. nać pietruszki
1 łyżka mąka pszenna tortowa
70 dag. karp świeży
Przygotowanie
1
Rybę filetujemy i kroimy mięso na paseczki.
2
Zalewamy wywarem i gotujemy 20 minut.
3
Mąke wymieszaną z małą iloscia wody wlewamy do wywaru ciągle mieszając.
4
Gdy się ponownie zagotuje dodajemy przyprawy i pietruszkę.