Zupa rybna

m7
Zupa rybna

1

0 / 0

Składniki podaję zgodnie z oryginalnym przepisem, ale karpia możemy swobodnie zastąpić filetem z białej pangi, co da nam gwarancję, że zupa nie będzie? zbyt rybna ;)

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

2 l wywar warzywny

1 szt. gałka muszkatołowa

1 szt. nać pietruszki

1 łyżka mąka pszenna tortowa

70 dag. karp świeży

Przygotowanie


1

Rybę filetujemy i kroimy mięso na paseczki.

2

Zalewamy wywarem i gotujemy 20 minut.

3

Mąke wymieszaną z małą iloscia wody wlewamy do wywaru ciągle mieszając.

4

Gdy się ponownie zagotuje dodajemy przyprawy i pietruszkę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły