0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
pietruszka
2 Sztuki
por
4 Sztuki
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
4 Łyżki
śmietana 18%
20 Łyżek
Makaron wstążki
1 Dekagram
Korpus z kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z warzyw pokrojonych w plasterki (por w całości) i kurczaka ugotować wywar.
  2. Z wywaru wyjąć por, a warzywa zmiksować w blenderze, dodać do zupy.
  3. Zaprawić śmietaną.
  4. Ugotować makaron zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.
  5. Pdawać zupę z natką pietruszki.

Opis

Pyszna zdrowa zupa:)

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz.

Rosół

Średni Do 1 godz.

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!