0

Składniki

2.5 Litra
woda
3 Sztuki
por
2 Sztuki
bulion
3 Sztuki
Serek topiony śmietankowy
50 Dekagramów
pieczarki
70 Dekagramów
Mięso drobiowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pory- części białe pokroić drobno i gotować na kostkach rosołowych około 1 godziny. Następnie dodajemy podsmażone pieczarki i gotujemy jeszcze pół godziny. Mięso doprawiamy tak jak na mielone i łyżeczką małe porcje ( ja robiłam kuleczki) wrzucamy do zupy, gotujemy 10 minut, pieprz, sól do smaku i na koniec zaprawiamy serkami (wrzucamy je do zupy i gotujemy, aż do rozpuszczenia), dodajemy koperek.

Opis

Niezastąpiona zupa na ważniejsze okazje.

Podobne przepisy

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Zupa pieczarkowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!