0

Składniki

2.5 Litra
woda
3 Sztuki
por
2 Sztuki
bulion
3 Sztuki
Serek topiony śmietankowy
50 Dekagramów
pieczarki
70 Dekagramów
Mięso drobiowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pory- części białe pokroić drobno i gotować na kostkach rosołowych około 1 godziny. Następnie dodajemy podsmażone pieczarki i gotujemy jeszcze pół godziny. Mięso doprawiamy tak jak na mielone i łyżeczką małe porcje ( ja robiłam kuleczki) wrzucamy do zupy, gotujemy 10 minut, pieprz, sól do smaku i na koniec zaprawiamy serkami (wrzucamy je do zupy i gotujemy, aż do rozpuszczenia), dodajemy koperek.

Opis

Niezastąpiona zupa na ważniejsze okazje.

Podobne przepisy

Zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Ostra zupa krem z papryki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Jesienna zupa jarzynowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa na ostro z mascarpone i kokosowymi chipsami

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!