Zupa porowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa porowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699972978590.jpeg&w=3840&q=75)
Niezastąpiona zupa na ważniejsze okazje.
0
0 / 0
Niezastąpiona zupa na ważniejsze okazje.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2.50 l woda
3 szt. por
2 szt. bulion drobiowy
3 szt. serek topiony śmietankowy
50 dag. pieczarki
70 dag. mięso drobiowe
Przygotowanie
1
Białe części pora pokroić drobno i gotować na kostkach rosołowych około 1 godziny. Następnie dodać podsmażone pieczarki i gotować jeszcze pół godziny.
2
Mięso doprawić tak jak na mielone i uformować małe kuleczki. Wrzucić do zupy, gotować 10 minut. Doprawić pieprzem, solą do smaku i na koniec dołożyć serki. Zagotować. Dodać koperek.