Zupa porowa

m7
Zupa porowa

0

0 / 0

Niezastąpiona zupa na ważniejsze okazje.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2.50 l woda

3 szt. por

2 szt. bulion drobiowy

3 szt. serek topiony śmietankowy

50 dek. pieczarki

70 dek. mięso drobiowe

Przygotowanie


1

Białe części pora pokroić drobno i gotować na kostkach rosołowych około 1 godziny. Następnie dodać podsmażone pieczarki i gotować jeszcze pół godziny.

2

Mięso doprawić tak jak na mielone i uformować małe kuleczki. Wrzucić do zupy, gotować 10 minut. Doprawić pieprzem, solą do smaku i na koniec dołożyć serki. Zagotować. Dodać koperek.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły