Zupa pomidorowo-paprykowa

m7
Zupa pomidorowo-paprykowa

1

0 / 0

Mocno czerwona zupka do popicia. Węgierskie połączenie papryki i pomidorów.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 sok pomidorowy tymbark

1 szczyp. bazylia

1 l bulion warzywny

1 szt. pomidory krojone łowicz

2 szt. czosnek

1 szt. papryka czerwona

0.50 łyżecz. papryka ostra

Przygotowanie


1

Na rozgrzaną patelnię wrzucić pomidory krojone. Dodać drobno posiekany czosnek oraz pokrojoną w paprykę kostkę i dusić ok. 8 min.

2

Do gotującego się bulionu warzywnego wlać sok pomidorowy, przyprawić papryką ostrą i wrzucić przesmażone krojone pomidorki z czosnkiem.

3

Doprowadzić do wrzenia i wrzucić drobno posiekaną bazylię.

4

Gotować jeszcze 3 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

93

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły