Zupa pomidorowo-paprykowa
m7
Mocno czerwona zupka do popicia. Węgierskie połączenie papryki i pomidorów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
93
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Mocno czerwona zupka do popicia. Węgierskie połączenie papryki i pomidorów.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 sok pomidorowy tymbark
1 szczyp. bazylia
1 l bulion warzywny
1 szt. pomidory krojone łowicz
2 szt. czosnek
1 szt. papryka czerwona
0.50 łyżecz. papryka ostra
Przygotowanie
Na rozgrzaną patelnię wrzucić pomidory krojone. Dodać drobno posiekany czosnek oraz pokrojoną w paprykę kostkę i dusić ok. 8 min.
Do gotującego się bulionu warzywnego wlać sok pomidorowy, przyprawić papryką ostrą i wrzucić przesmażone krojone pomidorki z czosnkiem.
Doprowadzić do wrzenia i wrzucić drobno posiekaną bazylię.
Gotować jeszcze 3 min.