Zupa pomidorowo-paprykowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pomidorowo-paprykowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977248920.jpeg&w=3840&q=75)
Mocno czerwona zupka do popicia. Węgierskie połączenie papryki i pomidorów.
1
0 / 0
Mocno czerwona zupka do popicia. Węgierskie połączenie papryki i pomidorów.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
200 sok pomidorowy tymbark
1 szczyp. bazylia
1 l bulion warzywny
1 szt. pomidory krojone łowicz
2 szt. czosnek
1 szt. papryka czerwona
0.50 łyżecz. papryka ostra
Przygotowanie
1
Na rozgrzaną patelnię wrzucić pomidory krojone. Dodać drobno posiekany czosnek oraz pokrojoną w paprykę kostkę i dusić ok. 8 min.
2
Do gotującego się bulionu warzywnego wlać sok pomidorowy, przyprawić papryką ostrą i wrzucić przesmażone krojone pomidorki z czosnkiem.
3
Doprowadzić do wrzenia i wrzucić drobno posiekaną bazylię.
4
Gotować jeszcze 3 min.