0

Składniki

200 Mililitrów
Sok pomidorowy
1 Szczypta
bazylia
1 Litr
bulion warzywny
1 Sztuka
pomidory w puszce
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
papryka czerwona
0.5 Łyżeczki
papryka ostra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pomidory krojone. Dodajemy drobno posiekany czosnek oraz pokrojoną w paprykę kostkę i dusimy ok 8 min.
  2. Do gotującego się bulionu warzywnego wlewamy sok pomidorowy, przyprawiamy papryką ostrą i wrzucamy przesmażone krojone pomidorki z czosnkiem.
  3. Doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy drobno posiekaną bazylię.
  4. Gotujemy 3 min.

Opis

Mocno czerwona zupka do popicia. Węgierskie połączenie papryki i pomidorów.

Podobne przepisy

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min

Gazpacho

Łatwy Do 15 min

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz

ZUPA POMIDOROWA Z KUKURYDZĄ I MAKARONEM KORALIKI

Średni Do 1 godz

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Łatwy Do 2 godz

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!