Zupa pomidorowo-paprykowa
m7
0
0 / 0
Mocno czerwona zupka do popicia. Węgierskie połączenie papryki i pomidorów.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
200 sok pomidorowy tymbark
1 szcz. bazylia
1 l bulion warzywny
1 szt. pomidory krojone łowicz
2 szt. czosnek
1 szt. papryka czerwona
0.50 łyżeczka papryka ostra
Przygotowanie
1
Na rozgrzaną patelnię wrzucić pomidory krojone. Dodać drobno posiekany czosnek oraz pokrojoną w paprykę kostkę i dusić ok. 8 min.
2
Do gotującego się bulionu warzywnego wlać sok pomidorowy, przyprawić papryką ostrą i wrzucić przesmażone krojone pomidorki z czosnkiem.
3
Doprowadzić do wrzenia i wrzucić drobno posiekaną bazylię.
4
Gotować jeszcze 3 min.