Zupa pomidorowo-paprykowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Zupa pomidorowo-paprykowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973702970.jpeg&w=3840&q=75)
W chłodniejsze dni polecamy pikantną zupę pomidorowo-paprykową z makaronem w kształcie ryżu. To potrawa, która doskonale rozgrzewa, jest pyszna, wyjątkowo aromatyczna i łatwa w przygotowaniu. To dobra alternatywa dla każdego, kto szuka pomysłu na zupę pomidorową w nowej odsłonie.
0
0 / 0
W chłodniejsze dni polecamy pikantną zupę pomidorowo-paprykową z makaronem w kształcie ryżu. To potrawa, która doskonale rozgrzewa, jest pyszna, wyjątkowo aromatyczna i łatwa w przygotowaniu. To dobra alternatywa dla każdego, kto szuka pomysłu na zupę pomidorową w nowej odsłonie.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella jajeczna gwiazdki
800 bulion drobiowy
400 g dynia
1 szt. marchew
1 łyżecz. szczypiorek
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Obraną dynię i marchewkę zetrzyj na tarce.
Zalej bulionem i gotuj 20 minut.
Dopraw solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem i pestkami dyni. Podawaj z makaronem.