Zupa pomidorowo-paprykowa

lubella
Zupa pomidorowo-paprykowa

0

0 / 0

W chłodniejsze dni polecamy pikantną zupę pomidorowo-paprykową z makaronem w kształcie ryżu. To potrawa, która doskonale rozgrzewa, jest pyszna, wyjątkowo aromatyczna i łatwa w przygotowaniu. To dobra alternatywa dla każdego, kto szuka pomysłu na zupę pomidorową w nowej odsłonie.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella jajeczna gwiazdki

800 bulion drobiowy

400 g dynia

1 szt. marchew

1 łyżecz. szczypiorek

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Obraną dynię i marchewkę zetrzyj na tarce.

3

Zalej bulionem i gotuj 20 minut.

4

Dopraw solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem i pestkami dyni. Podawaj z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

590

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

101

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły