Zupa pomidorowo-fasolowa
lubella
0
0 / 0
Bulion z poprzedniego dnia to doskonała baza, aby stworzyć coś wyjątkowego. Mamy dla Ciebie propozycję pomidorowo-fasolowej zupy. Szybka, prosta, a jednocześnie wyśmienita! Jeśli fasola i pomidory to Twoje smaki, przygotuj zupę, a nie będziesz żałować.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella 4-jajeczna świderki
1 szt. cebula czerwona
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 łyżeczka papryka ostra mielona
1 łyżeczka wędzona mielona papryka
1 łyżeczka natka pietruszki
0.50 łyżeczka tymianek
0.50 łyżeczka oregano
800 g fasola czerwona konserwowa
0.50 kg pomidory
2 łyżeczka koncentrat pomidorowy łowicz
1.50 l bulion warzywny
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy i w dużym garnku szklimy na oleju.
Dodajemy wszystkie przyprawy oraz pokrojone pomidory i jeszcze chwilę podsmażamy, cały czas mieszając. .
Dodajemy odsączoną i opłukaną fasolę, zalewamy bulionem i dodajemy koncentrat pomidorowy.
Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Podajemy z makaronem świderki