Zupa pomidorowo-fasolowa

lubella
Zupa pomidorowo-fasolowa

0

0 / 0

Bulion z poprzedniego dnia to doskonała baza, aby stworzyć coś wyjątkowego. Mamy dla Ciebie propozycję pomidorowo-fasolowej zupy. Szybka, prosta, a jednocześnie wyśmienita! Jeśli fasola i pomidory to Twoje smaki, przygotuj zupę, a nie będziesz żałować.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella 4-jajeczna świderki

1 szt. cebula czerwona

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 łyżeczka papryka ostra mielona

1 łyżeczka wędzona mielona papryka

1 łyżeczka natka pietruszki

0.50 łyżeczka tymianek

0.50 łyżeczka oregano

800 g fasola czerwona konserwowa

0.50 kg pomidory

2 łyżeczka koncentrat pomidorowy łowicz

1.50 l bulion warzywny

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy i w dużym garnku szklimy na oleju.

2

Dodajemy wszystkie przyprawy oraz pokrojone pomidory i jeszcze chwilę podsmażamy, cały czas mieszając. .

3

Dodajemy odsączoną i opłukaną fasolę, zalewamy bulionem i dodajemy koncentrat pomidorowy.

4

Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Podajemy z makaronem świderki

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły