Zupa pomidorowo-fasolowa

lubella
Zupa pomidorowo-fasolowa

1

0 / 0

Bulion z poprzedniego dnia to doskonała baza, aby stworzyć coś wyjątkowego. Mamy dla Ciebie propozycję pomidorowo-fasolowej zupy. Szybka, prosta, a jednocześnie wyśmienita! Jeśli fasola i pomidory to Twoje smaki, przygotuj zupę, a nie będziesz żałować.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella 4-jajeczna świderki

1 szt. cebula czerwona

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 łyżecz. papryka ostra mielona

1 łyżecz. wędzona mielona papryka

1 łyżecz. natka pietruszki

0.50 łyżecz. tymianek

0.50 łyżecz. oregano

800 g fasola czerwona konserwowa

0.50 kg pomidory

2 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz

1.50 l bulion warzywny

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy i w dużym garnku szklimy na oleju.

2

Dodajemy wszystkie przyprawy oraz pokrojone pomidory i jeszcze chwilę podsmażamy, cały czas mieszając. .

3

Dodajemy odsączoną i opłukaną fasolę, zalewamy bulionem i dodajemy koncentrat pomidorowy.

4

Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Podajemy z makaronem świderki

Wartości odżywcze na porcję


Energia

968

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

153

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły