Zupa pomidorowo-fasolowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Zupa pomidorowo-fasolowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F10051-1702058176633.jpeg&w=3840&q=75)
Bulion z poprzedniego dnia to doskonała baza, aby stworzyć coś wyjątkowego. Mamy dla Ciebie propozycję pomidorowo-fasolowej zupy. Szybka, prosta, a jednocześnie wyśmienita! Jeśli fasola i pomidory to Twoje smaki, przygotuj zupę, a nie będziesz żałować.
1
0 / 0
Bulion z poprzedniego dnia to doskonała baza, aby stworzyć coś wyjątkowego. Mamy dla Ciebie propozycję pomidorowo-fasolowej zupy. Szybka, prosta, a jednocześnie wyśmienita! Jeśli fasola i pomidory to Twoje smaki, przygotuj zupę, a nie będziesz żałować.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella 4-jajeczna świderki
1 szt. cebula czerwona
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 łyżecz. papryka ostra mielona
1 łyżecz. wędzona mielona papryka
1 łyżecz. natka pietruszki
0.50 łyżecz. tymianek
0.50 łyżecz. oregano
800 g fasola czerwona konserwowa
0.50 kg pomidory
2 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz
1.50 l bulion warzywny
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy i w dużym garnku szklimy na oleju.
Dodajemy wszystkie przyprawy oraz pokrojone pomidory i jeszcze chwilę podsmażamy, cały czas mieszając. .
Dodajemy odsączoną i opłukaną fasolę, zalewamy bulionem i dodajemy koncentrat pomidorowy.
Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Podajemy z makaronem świderki