Zupa pomidorowa z tortellini

maspexdigital

By przygotować zupę pomidorową z tortellini, wystarczy w garnku rozpuścić masło, dodać do niego cebulkę i czosnek i podsmażyć. Następnie wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Po 15 minutach dodać tortellini, a gdy zmięknie dodać szpinak i przyprawy. Zupa pomidorowa z tortellini jest gotowa do podania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
171
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.5 / 4
By przygotować zupę pomidorową z tortellini, wystarczy w garnku rozpuścić masło, dodać do niego cebulkę i czosnek i podsmażyć. Następnie wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Po 15 minutach dodać tortellini, a gdy zmięknie dodać szpinak i przyprawy. Zupa pomidorowa z tortellini jest gotowa do podania.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
2 opak. pomidory całe bez skóry łowicz
800 bulion warzywny
1 szt. cebula
2 łyżka masło
2 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. liść szpinaku
Przygotowanie
W dużym garnku rozpuść masło, dodaj pokrojoną w kostkę cebulkę i czosnek. Podsmaż na małym ogniu, tak aby nie przypalić czosnku.
Następnie wlej bulion oraz pomidory. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj przez 15 minut.
Dodaj tortellini, gotuj aż makaron zmięknie i będzie gotowy. Na koniec dodaj szpinak i dopraw do smaku. Najlepiej podawać zaraz po przygotowaniu.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
171
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.