Zupa pomidorowa z tortellini

maspexdigital
Zupa pomidorowa z tortellini

0

2.5 / 4

By przygotować zupę pomidorową z tortellini, wystarczy w garnku rozpuścić masło, dodać do niego cebulkę i czosnek i podsmażyć. Następnie wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Po 15 minutach dodać tortellini, a gdy zmięknie dodać szpinak i przyprawy. Zupa pomidorowa z tortellini jest gotowa do podania.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 opak. pomidory całe bez skóry łowicz

800 bulion warzywny

1 szt. cebula

2 łyżka masło

2 szt. ząbek czosnku

1 szcz. sól, pieprz

1 szkl. liść szpinaku

Przygotowanie


1

W dużym garnku rozpuść masło, dodaj pokrojoną w kostkę cebulkę i czosnek. Podsmaż na małym ogniu, tak aby nie przypalić czosnku.

2

Następnie wlej bulion oraz pomidory. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj przez 15 minut.

3

Dodaj tortellini, gotuj aż makaron zmięknie i będzie gotowy. Na koniec dodaj szpinak i dopraw do smaku. Najlepiej podawać zaraz po przygotowaniu.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły