Example thumb
0

Składniki

4 Szczypty
pieprz
1.5 Litra
bulion drobiowy
4 Łyżki
koncentrat pomidorowy
0.25 Łyżki
Sos tabasco
3 Łyżki
śmietana
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
40 Dekagramów
makaron nitki
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
zioła prowansalskie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Bulion drobiowy zagotować( zamiast bulionu można przygotować wywar na kościach).
  2. Gdy się zagotuje dodać do niego sos tabasco i koncentrat pomidorowy.
  3. Zaprawić go śmietaną i mąką.
  4. Pod koniec gotowania dodać zioła prowansalskie i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  5. Tak przygotowaną zupę można podawać z makaronem lub ryżem.

Opis

Rozgrzewająca zupka na zimowe dni.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!