Zupa pomidorowa z tabasco
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pomidorowa z tabasco](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974725619.jpeg&w=3840&q=75)
Rozgrzewająca zupa na zimowe dni.
0
0 / 0
Rozgrzewająca zupa na zimowe dni.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
4 szczyp. pieprz
1.50 l bulion drobiowy
4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
0.25 łyżka sos tabasco
3 łyżka śmietana
1 łyżka mąka pszenna tortowa
40 dag. makaron nitki
0.50 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. zioła prowansalskie
Przygotowanie
1
Bulion drobiowy zagotować (zamiast bulionu można przygotować wywar na kościach).
2
Gdy się zagotuje dodać do niego sos tabasco i koncentrat pomidorowy.
3
Zaprawić go śmietaną i mąką.
4
Pod koniec gotowania dodać zioła prowansalskie i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
5
Tak przygotowaną zupę można podawać z makaronem lub ryżem.