0

Składniki

4 Szczypty
pieprz
1.5 Litra
bulion drobiowy
4 Łyżki
koncentrat pomidorowy
0.25 Łyżki
Sos tabasco
3 Łyżki
śmietana
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
40 Dekagramów
makaron nitki
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
zioła prowansalskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bulion drobiowy zagotować( zamiast bulionu można przygotować wywar na kościach).
  2. Gdy się zagotuje dodać do niego sos tabasco i koncentrat pomidorowy.
  3. Zaprawić go śmietaną i mąką.
  4. Pod koniec gotowania dodać zioła prowansalskie i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  5. Tak przygotowaną zupę można podawać z makaronem lub ryżem.

Opis

Rozgrzewająca zupka na zimowe dni.

Podobne przepisy

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min

Żurek

Łatwy Do 1 godz

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min

Gazpacho

Łatwy Do 15 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!