0

Składniki

4 Szczypty
pieprz
1.5 Litra
bulion drobiowy
4 Łyżki
0.25 Łyżki
Sos tabasco
3 Łyżki
śmietana
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
40 Dekagramów
makaron nitki
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
zioła prowansalskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bulion drobiowy zagotować( zamiast bulionu można przygotować wywar na kościach).
  2. Gdy się zagotuje dodać do niego sos tabasco i koncentrat pomidorowy.
  3. Zaprawić go śmietaną i mąką.
  4. Pod koniec gotowania dodać zioła prowansalskie i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  5. Tak przygotowaną zupę można podawać z makaronem lub ryżem.

Opis

Rozgrzewająca zupka na zimowe dni.

Podobne przepisy

Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Ostra zupa krem z papryki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Zupa z maślanki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z maślanki

Uszka z grzybami do barszczu

Przepis
Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!