0

Składniki

4 Szczypty
pieprz
1.5 Litra
bulion drobiowy
4 Łyżki
0.25 Łyżki
Sos tabasco
3 Łyżki
śmietana
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
40 Dekagramów
makaron nitki
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
zioła prowansalskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bulion drobiowy zagotować( zamiast bulionu można przygotować wywar na kościach).
  2. Gdy się zagotuje dodać do niego sos tabasco i koncentrat pomidorowy.
  3. Zaprawić go śmietaną i mąką.
  4. Pod koniec gotowania dodać zioła prowansalskie i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  5. Tak przygotowaną zupę można podawać z makaronem lub ryżem.

Opis

Rozgrzewająca zupka na zimowe dni.

Podobne przepisy

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Żurek

Łatwy Do 1 godz
Żurek

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Gazpacho

Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!