Zupa pomidorowa z ryżem gotowana na żeberkach

m7
Zupa pomidorowa z ryżem gotowana na żeberkach

0

0 / 0

Pomidorowa to jedna ze smaczniejszych zup, a podana z ryżem lub makaronem nasyci każdego.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

5 szcz. sól, pieprz

2 l woda

3 szt. ryż biały

3 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

3 szt. ziele angielskie

4 szt. pieprz ziarnisty

2 szt. liść laurowy

3 szt. śmietana 18%

1 łyżka mąka pszenna tortowa

4 łyżka przecier pomidorowy łowicz

2 łyżka nać pietruszki

50 dek. żeberka wieprzowe

Przygotowanie


1

Mięso dokładnie umyć i obgotować w wodzie zdejmując powstałą szumowinę.

2

Dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Po upływie około 40 minut do mięsa dołożyć pokrojoną w talarki lub słupki marchewkę i pietruszkę. Całość gotować aż warzywa będą miękkie.

3

Zupę zaprawić śmietaną, przecierem pomidorowym i odrobiną mąki. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.

4

Dodać posiekaną drobniutko natkę pietruszki. Zupę można podawać z makaronem lub ryżem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły