Zupa pomidorowa z ryżem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pomidorowa z ryżem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1707295013080.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa pomidorowa z ryżem to absolutny klasyk polskiej kuchni. Jest lekka, pożywna i aromatyczna. Idealnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny — zarówno w zimne, jak i ciepłe dni. Co więcej, jej przygotowanie jest wyjątkowo proste i szybkie, dzięki czemu bez problemu ugotujemy ją we własnej kuchni. Smacznego!
0
3.4 / 83
Zupa pomidorowa z ryżem to absolutny klasyk polskiej kuchni. Jest lekka, pożywna i aromatyczna. Idealnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny — zarówno w zimne, jak i ciepłe dni. Co więcej, jej przygotowanie jest wyjątkowo proste i szybkie, dzięki czemu bez problemu ugotujemy ją we własnej kuchni. Smacznego!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
100 g nać pietruszki
150 g ryż biały
1 szt. udko z indyka
1 szt. marchew
4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka mąka pszenna tortowa
0.50 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
Udko z indyka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Do zupy dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz startą marchewkę.
Pół godziny przed koniec gotowania wsypujemy biały ryż i gotujemy.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, vegetę.
Pod koniec gotowania dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną. Gotujemy jeszcze 5-10 minut.
Podajemy na gorąco.