Zupa pomidorowa z ryżem

m7
Zupa pomidorowa z ryżem

0

3.4 / 83

Zupa pomidorowa z ryżem to absolutny klasyk polskiej kuchni. Jest lekka, pożywna i aromatyczna. Idealnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny — zarówno w zimne, jak i ciepłe dni. Co więcej, jej przygotowanie jest wyjątkowo proste i szybkie, dzięki czemu bez problemu ugotujemy ją we własnej kuchni. Smacznego!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. przyprawa typu vegeta

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

100 g nać pietruszki

150 g ryż biały

1 szt. udko z indyka

1 szt. marchew

4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka mąka pszenna tortowa

0.50 łyżka śmietana 18%

Przygotowanie


1

Udko z indyka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.

2

Do zupy dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz startą marchewkę.

3

Pół godziny przed koniec gotowania wsypujemy biały ryż i gotujemy.

4

Dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, vegetę.

5

Pod koniec gotowania dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną. Gotujemy jeszcze 5-10 minut.

6

Podajemy na gorąco.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły