Zupa pomidorowa z mięsem i pieczarkami

m7
Zupa pomidorowa z mięsem i pieczarkami

0

0 / 0

Podkręcona tradycyjna pomidorówka.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 l woda

2 szt. podudzie z kurczaka

2 szt. marchew

1 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

3 szt. pieprz ziarnisty

1 łyżka bulion drobiowy

3 łyżka śmietana 18%

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka nać pietruszki

40 dek. makaron świderki

25 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Mięso należy ugotować w wodzie. Zdejmować z wierzchu szumowiny.

2

Do wody dodać przyprawy: ziele, liść i pieprz.

3

Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na jarzynówce.

4

Pieczarki oczyścić, opłukać i zetrzeć na jarzynówce. Dodać do zupy wraz z marchewką.

5

Mięso wyjąć, oddzielić od kości i pokroić na kawałki. Włożyć z powrotem do zupy (bez kości).

6

Zupę zaprawić śmietaną i koncentratem pomidorowym.

7

Dodać przyprawę do zup, sól i pieprz do smaku.

8

Pod koniec gotowania posypać zieleniną. Podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły