Example thumb
0

Składniki

2 Litry
woda
2 Sztuki
Podudzie z kurczaka
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
1 Łyżka
bulion
3 Łyżki
śmietana 18%
2 Łyżki
koncentrat pomidorowy
2 Łyżki
nać pietruszki
40 Dekagramów
makaron świderki
25 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso należy ugotować w wodzie. Zdejmować z wierzchu pianę( szumowinę).
  2. Do wody dodać przyprawy: ziele, liść i pieprz.
  3. Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na jarzynówce.
  4. Pieczarki oczyścić, opłukać i zetrzeć na jarzynówce. Dodać do zupy wraz z marchewką.
  5. Mięso wyjąć, oddzielić od kości i pokroić na kawałki. Włożyć z powrotem do zupy( bez kości).
  6. Zupę zaprawić śmietaną i koncentratem pomidorowym.
  7. Dodać przyprawę do zup, sól i pieprz do smaku.
  8. Pod koniec gotowania posypać zieleniną. Podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem.

Opis

Niby klasyczna "pomidorówka", ale jednak nieco inaczej.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!