0

Składniki

2 Litry
woda
2 Sztuki
Podudzie z kurczaka
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
1 Łyżka
bulion
3 Łyżki
śmietana 18%
2 Łyżki
2 Łyżki
nać pietruszki
40 Dekagramów
makaron świderki
25 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso należy ugotować w wodzie. Zdejmować z wierzchu pianę( szumowinę).
  2. Do wody dodać przyprawy: ziele, liść i pieprz.
  3. Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na jarzynówce.
  4. Pieczarki oczyścić, opłukać i zetrzeć na jarzynówce. Dodać do zupy wraz z marchewką.
  5. Mięso wyjąć, oddzielić od kości i pokroić na kawałki. Włożyć z powrotem do zupy( bez kości).
  6. Zupę zaprawić śmietaną i koncentratem pomidorowym.
  7. Dodać przyprawę do zup, sól i pieprz do smaku.
  8. Pod koniec gotowania posypać zieleniną. Podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem.

Opis

Niby klasyczna "pomidorówka", ale jednak nieco inaczej.

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Zupa z marchewką i groszkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z marchewką i groszkiem

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!