Zupa pomidorowa z mięsem i pieczarkami

m7

Podkręcona tradycyjna pomidorówka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
213
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Podkręcona tradycyjna pomidorówka.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 l woda
2 szt. podudzie z kurczaka
2 szt. marchew
1 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
3 szt. pieprz ziarnisty
1 łyżka bulion drobiowy
3 łyżka śmietana 18%
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka nać pietruszki
40 dag. makaron świderki
25 dag. pieczarki
Przygotowanie
Mięso należy ugotować w wodzie. Zdejmować z wierzchu szumowiny.
Do wody dodać przyprawy: ziele, liść i pieprz.
Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na jarzynówce.
Pieczarki oczyścić, opłukać i zetrzeć na jarzynówce. Dodać do zupy wraz z marchewką.
Mięso wyjąć, oddzielić od kości i pokroić na kawałki. Włożyć z powrotem do zupy (bez kości).
Zupę zaprawić śmietaną i koncentratem pomidorowym.
Dodać przyprawę do zup, sól i pieprz do smaku.
Pod koniec gotowania posypać zieleniną. Podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem.