Zupa pomidorowa z mięsem i pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pomidorowa z mięsem i pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974726466.jpeg&w=3840&q=75)
Podkręcona tradycyjna pomidorówka.
0
0 / 0
Podkręcona tradycyjna pomidorówka.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 l woda
2 szt. podudzie z kurczaka
2 szt. marchew
1 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
3 szt. pieprz ziarnisty
1 łyżka bulion drobiowy
3 łyżka śmietana 18%
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka nać pietruszki
40 dag. makaron świderki
25 dag. pieczarki
Przygotowanie
Mięso należy ugotować w wodzie. Zdejmować z wierzchu szumowiny.
Do wody dodać przyprawy: ziele, liść i pieprz.
Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na jarzynówce.
Pieczarki oczyścić, opłukać i zetrzeć na jarzynówce. Dodać do zupy wraz z marchewką.
Mięso wyjąć, oddzielić od kości i pokroić na kawałki. Włożyć z powrotem do zupy (bez kości).
Zupę zaprawić śmietaną i koncentratem pomidorowym.
Dodać przyprawę do zup, sól i pieprz do smaku.
Pod koniec gotowania posypać zieleniną. Podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem.