1

Składniki

1 Łyżeczka
cukier
150 Gramów
Makaron muszelki
15 Gramów
bazylia
4 Szklanki
bulion drobiowy
0.25 Szklanki
koncentrat pomidorowy 30%
3 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wierzchy pomidorów kroimy na krzyż. Wkładamy je do wrzątku, potem do zimnej wody, obieramy ze skórki. wyjmujemy nasiona i pomidory grubo siekamy. Rozgrzewamy oliwę w dużym garnku, dodajemy cebulę, czosnek i czerwoną paprykę i smażymy mieszając 10 minut. Dodajemy pomidory i dalej smażymy 10 minut.
  2. Dodajemy wywar, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz do smaku. Przykrywamy i gotujemy 15 minut. Zdejmujemy z ognia i dodajemy bazylię. Całość miksujemy, następnie ponownie podgrzewamy.
  3. Kiedy zupa będzie gotowa, wsypujemy makaron do dużego garnka z wrzącą wodą, gotujemy aż będzie al dente, odcedzamy, dodajemy do zupy i podgrzewamy, dekorujemy listkami bazylii.

Opis

Bardzo dobra włoska zupka:)

Podobne przepisy

ZUPA POMIDOROWA Z KUKURYDZĄ I MAKARONEM KORALIKI

Średni Do 1 godz.

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min.

Gazpacho

Łatwy Do 20 min.

Zupa z Brokułów z Szynką

Łatwy Do 40 min.

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!