Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

lubella
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

0

4 / 1

Najpopularniejsza poniedziałkowa zupa? Odpowiedź może być tylko jedna - pomidorowa! Poznaj nasz oryginalny przepis na tę niezwykle lubianą polską zupę z dodatkiem kukurydzy oraz makaronu typu krajanka.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. cebula

3 szt. czosnek

1 l bulion drobiowy

2 szt. marchew

1 pęcz. nać pietruszki

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. cukier

25 g masło

1 pęcz. bazylia

10 szt. pomidory

200 g makaron lubella 5-jajeczna krajanka

1 pusz. kukurydza

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

2

Pomidory sparzamy wrzątkiem a następnie wkładamy do lodowatej wody, by następnie obrać je ze skórki.

3

Obrane pomidory oraz cebule i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości masła.

4

Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.

5

Dolewamy bulion oraz dodajemy kukurydzę i gotujemy przez 20 minut do momentu, aż pomidory puszczą sok.

6

Na sam koniec dodajemy pokrojoną marchewkę, ugotowany makaron i posiekane zioła.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły