0

Składniki

200 Gramów
1 Puszka
kukurydza
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
czosnek
1 Litr
bulion drobiowy
2 Sztuki
marchew
1 Pęczek
nać pietruszki
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
cukier
25 Gramów
masło
1 Pęczek
bazylia
10 Sztuk
Pomidory
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Pomidory sparzamy wrzątkiem a następnie wkładamy do lodowatej wody, by następnie obrać je ze skórki.
  3. Obrane pomidory oraz cebule i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości masła.
  4. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
  5. Dolewamy bulion oraz dodajemy kukurydzę i gotujemy przez 20 minut do momentu, aż pomidory puszczą sok.
  6. Na sam koniec dodajemy pokrojoną marchewkę, ugotowany makaron i posiekane zioła.

Podobne przepisy

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa pieczarkowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!