0

Składniki

200 Gramów
1 Puszka
kukurydza
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
czosnek
1 Litr
bulion drobiowy
2 Sztuki
marchew
1 Pęczek
nać pietruszki
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
cukier
25 Gramów
masło
1 Pęczek
bazylia
10 Sztuk
Pomidory
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Pomidory sparzamy wrzątkiem a następnie wkładamy do lodowatej wody, by następnie obrać je ze skórki.
  3. Obrane pomidory oraz cebule i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości masła.
  4. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
  5. Dolewamy bulion oraz dodajemy kukurydzę i gotujemy przez 20 minut do momentu, aż pomidory puszczą sok.
  6. Na sam koniec dodajemy pokrojoną marchewkę, ugotowany makaron i posiekane zioła.

Opis

Najpopularniejsza poniedziałkowa zupa? Odpowiedź może być tylko jedna - pomidorowa! Poznaj nasz oryginalny przepis na tę niezwykle lubianą polską zupę z dodatkiem kukurydzy oraz makaronu typu krajanka.

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa grzybowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa borowikowa z łazankami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa borowikowa z łazankami

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!