Zupa pomidorowa z krewetkami

maspexdigital
Zupa pomidorowa z krewetkami

0

0 / 0

Jak przyrządzić zupę pomidorową z krewetkami? Spieszymy z podpowiedzią przedstawiając przepis na to pyszne danie. Potrzebujesz tylko świeżych warzyw, passaty pomidorowej, krewetek oraz masła, mleka kokosowego i soku z limonki. Sprawdź koniecznie zupę pomidorową w nowej odsłonie z krewetkami.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 passata pomidorowa łowicz

300 g krewetki

100 g ryż

300 mleko kokosowe

1 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

1 pęcz. nać pietruszki

1 szt. sok z limonki ewentualnie cytryny

3 szt. ząbek czosnku

3 łyżka masło

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Pokrój bardzo drobno cebulę, paprykę oraz czosnek. Rozgrzej w garnku masło, dodaj pokrojone warzywa. Podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną.

2

Dodaj następnie passatę, ryż oraz sól i pieprz. Gotuj całość do czasu, aż ryż będzie gotowy.

3

Do zupy dodaj mleko kokosowe, doprowadź do wrzenia. Wrzuć krewetki, i gotuj na małym ogniu przez kilka minut aż krewetki będą gotowe.

4

Na koniec gotowania dodaj sok z limonki. Przed podaniem posyp świeżą natką pietruszki.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

466

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły