0

Składniki

50 Mililitrów
Sok wielowarzywny
2 Szczypty
papryka ostra
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Litr
bulion warzywny
1 Sztuka
koncentrat pomidorowy
2 Sztuki
skrzydło kurczaka
1 Łyżka
masło extra
0.5 Szklanki
makaron nitki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Koncentrat pomidorowy podsmażamy (karmelizujemy) na rozgrzanym maśle. Następnie dodajemy go do bulionu warzywnego z skrzydełkami. Gotujemy kilka minut. Dodajemy sok pomidorowy i gotujemy kilkanaście minut. Doprawiamy paprykę ostra lub chili. Makron gotujemy oddzielnie, następnie zalewając go zupa pomidorową w bezpośrednio w talerzu.

Opis

* koncentrat pomidorowy, * 50 ml sok wielowarzywny, * 1 łyżka masło, * 2 skrzydełka z kurczaka lub szyjki, * makaron domowy, * bulion warzywny (może byc z kostki), * papryka ostra, * sól, cukier, pieprz 1. Dodaj zdjęcie 2. pacpaw Koncentrat pomidorowy podsmażamy (karmelizujemy) na rozgrzanym maśle. Następnie dodajemy go do bulionu warzywnego z skrzydełkami. Gotujemy kilka minut. Dodajemy sok pomidorowy i gotujemy kilkanaście minut. Doprawiamy paprykę ostra lub chili. Makron gotujemy oddzielnie, następnie zalewając go zupa pomidorową w bezpośrednio w talerzu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!