Zupa pomidorowa pikantna

m7
Zupa pomidorowa pikantna

0

0 / 0

Zupa pomidorowa z nutą pikanterii.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 sok wielowarzywny

2 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 l bulion warzywny

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

2 szt. skrzydło kurczaka

1 łyżka masło

0.50 szkl. makaron nitki

Przygotowanie


1

Koncentrat pomidorowy podsmażyć (karmelizować) na rozgrzanym maśle. Następnie dodać go do bulionu warzywnego z skrzydełkami. Gotować kilka minut.

2

Dodać sok pomidorowy i gotować kilkanaście minut. Doprawić papryką ostrą lub chili. Makron ugotować oddzielnie, następnie zalać go zupą pomidorową w bezpośrednio w talerzu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

217

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły