Zupa pomidorowa pikantna
m7
0
0 / 0
Zupa pomidorowa z nutą pikanterii.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
50 sok wielowarzywny
2 szcz. papryka ostra
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 l bulion warzywny
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
2 szt. skrzydło kurczaka
1 łyżka masło
0.50 szkl. makaron nitki
Przygotowanie
1
Koncentrat pomidorowy podsmażyć (karmelizować) na rozgrzanym maśle. Następnie dodać go do bulionu warzywnego z skrzydełkami. Gotować kilka minut.
2
Dodać sok pomidorowy i gotować kilkanaście minut. Doprawić papryką ostrą lub chili. Makron ugotować oddzielnie, następnie zalać go zupą pomidorową w bezpośrednio w talerzu.