0

Składniki

50 Mililitrów
Sok wielowarzywny
2 Szczypty
papryka ostra
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Litr
bulion warzywny
1 Sztuka
2 Sztuki
skrzydło kurczaka
1 Łyżka
masło extra
0.5 Szklanki
makaron nitki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Koncentrat pomidorowy podsmażamy (karmelizujemy) na rozgrzanym maśle. Następnie dodajemy go do bulionu warzywnego z skrzydełkami. Gotujemy kilka minut. Dodajemy sok pomidorowy i gotujemy kilkanaście minut. Doprawiamy paprykę ostra lub chili. Makron gotujemy oddzielnie, następnie zalewając go zupa pomidorową w bezpośrednio w talerzu.

Opis

* koncentrat pomidorowy, * 50 ml sok wielowarzywny, * 1 łyżka masło, * 2 skrzydełka z kurczaka lub szyjki, * makaron domowy, * bulion warzywny (może byc z kostki), * papryka ostra, * sól, cukier, pieprz 1. Dodaj zdjęcie 2. pacpaw Koncentrat pomidorowy podsmażamy (karmelizujemy) na rozgrzanym maśle. Następnie dodajemy go do bulionu warzywnego z skrzydełkami. Gotujemy kilka minut. Dodajemy sok pomidorowy i gotujemy kilkanaście minut. Doprawiamy paprykę ostra lub chili. Makron gotujemy oddzielnie, następnie zalewając go zupa pomidorową w bezpośrednio w talerzu.

Podobne przepisy

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Dyniowa z fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Krem z dyni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i skórką z cytryny

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!