Example thumb
0

Składniki

0.25 Łyżeczki
sól, pieprz
2 Łyżeczki
mąka pszenna tortowa
1.5 Litra
woda
1 Sztuka
kostka rosołowa
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
4 Sztuki
pieprz ziarnisty
3 Łyżki
nać pietruszki
2 Łyżki
śmietana 18%
2 Łyżki
koncentrat pomidorowy
2 Łyżki
masło roślinne zwykłe kostka
50 Dekagramów
żeberka wieprzowe
25 Dekagramów
makaron nitki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wodę zagotować wraz z żeberkami i przyprawami: pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy.
  2. Następnie dodać kostkę bulionową i gotować do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
  3. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy do niego mąkę pszenną, koncentrat pomidorowy i śmietanę, zasmażamy, następnie rozprowadzamy bulionem i dodajemy do zupy.
  4. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, na koniec dodajemy posiekaną drobniutko zieleninę.
  5. Zupę podajemy z makaronem lub ryżem.

Opis

Smaczna zupa do syta.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!