Zupa pomidorowa na żeberkach

m7
Zupa pomidorowa na żeberkach

2

3.3 / 49

Smaczna zupa do syta.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

0.25 łyżecz. sól, pieprz

2 łyżecz. mąka pszenna tortowa

1.50 l woda

1 szt. kostka rosołowa

1 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

4 szt. pieprz ziarnisty

3 łyżka nać pietruszki

2 łyżka śmietana 18%

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka masło roślinne

50 dag. żeberka wieprzowe

25 dag. makaron nitki

Przygotowanie


1

Wodę zagotować wraz z żeberkami i przyprawami: pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy.

2

Następnie dodać kostkę bulionową i gotować do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

3

Na patelni rozgrzać masło, dodać do niego mąkę pszenną, koncentrat pomidorowy i śmietanę, zasmażyć. Następnie rozprowadzić bulionem i dodać do zupy.

4

Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec dodać posiekaną drobniutko zieleninę.

5

Zupę podawać z makaronem lub ryżem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

334

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły