0

Składniki

0.25 Łyżeczki
sól, pieprz
2 Łyżeczki
mąka pszenna tortowa
1.5 Litra
woda
1 Sztuka
kostka rosołowa
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
4 Sztuki
pieprz ziarnisty
3 Łyżki
nać pietruszki
2 Łyżki
śmietana 18%
2 Łyżki
2 Łyżki
masło roślinne zwykłe kostka
50 Dekagramów
żeberka wieprzowe
25 Dekagramów
makaron nitki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wodę zagotować wraz z żeberkami i przyprawami: pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy.
  2. Następnie dodać kostkę bulionową i gotować do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
  3. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy do niego mąkę pszenną, koncentrat pomidorowy i śmietanę, zasmażamy, następnie rozprowadzamy bulionem i dodajemy do zupy.
  4. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, na koniec dodajemy posiekaną drobniutko zieleninę.
  5. Zupę podajemy z makaronem lub ryżem.

Opis

Smaczna zupa do syta.

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Domowy rosół

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!