Zupa pomidorowa mojej babci
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pomidorowa mojej babci](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973117917.jpeg&w=3840&q=75)
Wyśmienicie smakuje.
1
0 / 0
Wyśmienicie smakuje.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
0.50 kg pomidor
1 szczyp. sól
2 l woda
2 szt. kostka rosołowa
1 szt. cebula
1 szt. ser topiony
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
4 łyżka masło
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
20 dag. śmietana
Przygotowanie
1
Pomidory pokroić w paseczki, a cebulę w krążki.
2
Na patelni z odrobina masła smażyć cebulę, dodać pomidory.
3
Do garnka z wrzącą wodą wrzucić 2 kostki rosołowe. Zagotować.
4
Następnie dodać pomidory i cebulę, nadal gotując.
5
Wrzucić 1 kostkę topionego serka, mieszać aż się rozpuści.
6
Doprawić solą do smaku.
7
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i zaprawić zupę śmietaną i mąką.
8
Podawać z grzankami.