Zupa pomidorowa z serkiem topionym i grzankami

m7
Zupa pomidorowa z serkiem topionym i grzankami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Wyśmienicie smakuje.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

0.50 kg pomidor

1 szczyp. sól

2 l woda

2 szt. kostka rosołowa

1 szt. cebula

1 szt. ser topiony

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

4 łyżka masło

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

20 dag. śmietana

Przygotowanie


Pomidory pokroić w paseczki, a cebulę w krążki.

Na patelni z odrobina masła smażyć cebulę, dodać pomidory.

Do garnka z wrzącą wodą wrzucić 2 kostki rosołowe. Zagotować.

Następnie dodać pomidory i cebulę, nadal gotując.

Wrzucić 1 kostkę topionego serka, mieszać aż się rozpuści.

Doprawić solą do smaku.

Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i zaprawić zupę śmietaną i mąką.

Podawać z grzankami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

162

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły