Zupa pomidorowa czysta
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pomidorowa czysta](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986761272.jpeg&w=3840&q=75)
Gładka zupa pomidorowa - idealna z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
0
0 / 0
Gładka zupa pomidorowa - idealna z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
3 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
2 szczyp. cukier
1 łyżecz. masło
1.50 l woda
500 dag. pomidor
1 szt. cebula
1 szt. włoszczyzna
50 dag. wołowina
Przygotowanie
1
Z mięsa i warzyw dokładnie umytych i oczyszczonych ugotować wywar i przecedzić.
2
Pomidory umyć, pokrajać w ćwiartki i udusić pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu.
3
Przyprawić solą, pieprzem i cukrem.
4
Pomidory dołożyć do wywaru i zblendować.