0

Składniki

2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
pomidory w puszce
4 Sztuki
skrzydło kurczaka
3 Łyżki
śmietana 18%
3 Łyżki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Skrzydełka gotujemy kilka minut następnie dodajemy do wrzącego wywaru warzywa.
  2. Gotujemy je na małym ogniu do miękkości.
  3. do zupy dodajemy pomidory i ponownie doprowadzamy do wrzenia.
  4. Następnie zupę doprawiamy do smaku i dodajemy natkę pietruszki.
  5. podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.

Opis

prosta ale smaczna

Podobne przepisy

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!