Zupa pomidorowa

m7

Jedna z najbardziej popularnych zup - pomidorowa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
234
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jedna z najbardziej popularnych zup - pomidorowa.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg pomidor
1 szczyp. sól, pieprz
1 l rosół drobiowy
1 szt. marchew
3 szt. bazylia
10 dag. makaron nitki
Przygotowanie
1
Zagotować rosół, dodać przecier z pomidorów i startą marchewkę. Gotować. Następnie zmiksować (najlepiej blenderem). Na talerz wyłożyć porcję makaronu, zalać zupą. Doprawić do smaku, posypać bazylią.