0

Składniki

1 Łyżeczka
przyprawa maggi
3 Litry
woda
500 Gramów
makaron nitki
3 Sztuki
kostka rosołowa drobiowa
1 Sztuka
przecier pomidorowy
3 Sztuki
marchew
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
2 Łyżki
nać pietruszki
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewkę kroimy w plasterki .Wrzucamy do garnka razem z trzema kostkami rosołowymi. natkę pietruszki wiążemy nitka ,również wsadzamy do garnka.Zalewamy wodą
  2. .Następnie dodajemy przecier pomidorowy .Gotujemy.
  3. Gdy marchewka będzie miękka wlewamy rozrobioną mąkę z wodą i majonezem .Doprawiamy do smaku i nadal gotujemy .
  4. Kupny makaron gotujemy w osolonej wodzie ,odcedzamy .
  5. Trochę makaronu kładziemy na talerz i zalewamy gorącą zupką .Smacznego .Proste a smaczne.

Opis

Pyszna zupka .

Podobne przepisy

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Gulasz wołowy

Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Karp w galarecie

Średni Do 3 godz
Karp w galarecie

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Lasagne na szybko

Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!