Zupa pomidorowa
m7
Pyszna zupa pomidorowa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
352
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszna zupa pomidorowa.
10
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. przyprawa maggi
3 l woda
500 g makaron nitki
3 szt. kostka rosołowa drobiowa
1 szt. przecier pomidorowy łowicz
3 szt. marchew
1 łyżka przyprawa typu vegeta
2 łyżka nać pietruszki
2 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka majonez
Przygotowanie
Marchewkę pokroić w plasterki. Wrzucić do garnka razem z trzema kostkami rosołowymi. Natkę pietruszki związać nitką, również wsadzić do garnka. Zalać wodą.
Następnie dodać przecier pomidorowy. Gotować.
Gdy marchewka będzie miękka wlać rozrobioną mąkę z wodą i majonezem. Doprawić do smaku i nadal gotować.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Zupę podawać z makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
352
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.