Zupa pomidorowa

m7
Zupa pomidorowa

1

0 / 0

Pyszna zupa pomidorowa.

10

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżecz. przyprawa maggi

3 l woda

500 g makaron nitki

3 szt. kostka rosołowa drobiowa

1 szt. przecier pomidorowy łowicz

3 szt. marchew

1 łyżka przyprawa typu vegeta

2 łyżka nać pietruszki

2 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Marchewkę pokroić w plasterki. Wrzucić do garnka razem z trzema kostkami rosołowymi. Natkę pietruszki związać nitką, również wsadzić do garnka. Zalać wodą.

2

Następnie dodać przecier pomidorowy. Gotować.

3

Gdy marchewka będzie miękka wlać rozrobioną mąkę z wodą i majonezem. Doprawić do smaku i nadal gotować.

4

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Zupę podawać z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

352

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

66

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły