5

Składniki

100 Mililitrów
przecier pomidorowy
1 Kilogram
Kości wieprzowe
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz
5 Sztuk
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
4 Sztuki
ziele angielskie
3 Sztuki
liść laurowy
6 Łyżek
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mieso oczyścic, zalac zimną wodą, doprowadzic do zagotowania.
  2. Zebrac szumowiny.Dodac włoszczyznę,zilele angielski, lisc laurowy.
  3. Gotujemy wywar na wolnym ogniu,
  4. Gdy mięso będzie miekkie przecedzamy wywar i dodajemy koncentrat.
  5. Ja zupę zabielam śmietaną na talerzu

Opis

Super zupa na zimne dni

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz.

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz.

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz.

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min.

Penne z grzybami

Średni Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!