Zupa pomidorowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pomidorowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975086040.jpeg&w=3840&q=75)
Super zupa na zimne dni. Tradycyjna pomidorówka idealna jest na weekend dla dorosłych i dla dzieci.
5
0 / 0
Super zupa na zimne dni. Tradycyjna pomidorówka idealna jest na weekend dla dorosłych i dla dzieci.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
100 przecier pomidorowy łowicz
1 kg kości wieprzowe
3 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz
5 szt. marchew
2 szt. korzeń pietruszki
4 szt. ziele angielskie
3 szt. liść laurowy
6 łyżka śmietana 18%
1 opak. makaron lubella świdry
Przygotowanie
1
Mieso oczyścic, zalac zimną wodą, doprowadzic do zagotowania.
2
Zebrac szumowiny.Dodac włoszczyznę,zilele angielski, lisc laurowy.
3
Gotujemy wywar na wolnym ogniu,
4
Gdy mięso będzie miekkie przecedzamy wywar i dodajemy koncentrat.
5
Ja zupę zabielam śmietaną na talerzu