5

Składniki

100 Mililitrów
przecier pomidorowy
1 Kilogram
Kości wieprzowe
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz
5 Sztuk
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
4 Sztuki
ziele angielskie
3 Sztuki
liść laurowy
6 Łyżek
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mieso oczyścic, zalac zimną wodą, doprowadzic do zagotowania.
  2. Zebrac szumowiny.Dodac włoszczyznę,zilele angielski, lisc laurowy.
  3. Gotujemy wywar na wolnym ogniu,
  4. Gdy mięso będzie miekkie przecedzamy wywar i dodajemy koncentrat.
  5. Ja zupę zabielam śmietaną na talerzu

Opis

Super zupa na zimne dni

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!