5

Składniki

100 Mililitrów
przecier pomidorowy
1 Kilogram
Kości wieprzowe
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz
5 Sztuk
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
4 Sztuki
ziele angielskie
3 Sztuki
liść laurowy
6 Łyżek
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mieso oczyścic, zalac zimną wodą, doprowadzic do zagotowania.
  2. Zebrac szumowiny.Dodac włoszczyznę,zilele angielski, lisc laurowy.
  3. Gotujemy wywar na wolnym ogniu,
  4. Gdy mięso będzie miekkie przecedzamy wywar i dodajemy koncentrat.
  5. Ja zupę zabielam śmietaną na talerzu

Opis

Super zupa na zimne dni

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!