Zupa pomidorowa
m7
Zupa pomidorowa z makaronem. Pyszna!
0
5 / 4
Zupa pomidorowa z makaronem. Pyszna!
15
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
150 śmietana 18%
1 szcz. cukier
2 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
1 łyżeczka przyprawa maggi
4 l woda
1 szt. porcja rosołowa
3 szt. marchew
1 szt. nać pietruszki
1 szt. seler
1 szt. por
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
1 szt. makaron świderki
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
Z porcji rosołowej i warzyw ugotować wywar na małym ogniu, aby był klarowny. Gdy warzywa i mięso będzie miękkie, wyjąć część marchewki, seler i pietruszkę i dokładnie zmiksować z niewielką ilością wywaru. Wlać to z powrotem do zupy, dodać koncentrat.
W niewielkiej ilości letniej wody rozrobić mąkę, dolać śmietanę i zagęścić zupę, doprawić do smaku, zagotować.
Makaron ugotować. Nałożyć makaron do miseczek, zalać zupą i posypać zieloną natką pietruszki.