Zupa pomidorowa

m7
Zupa pomidorowa

0

5 / 4

Zupa pomidorowa z makaronem. Pyszna!

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

150 śmietana 18%

1 szcz. cukier

2 łyżeczka sól

1 łyżeczka pieprz

1 łyżeczka przyprawa maggi

4 l woda

1 szt. porcja rosołowa

3 szt. marchew

1 szt. nać pietruszki

1 szt. seler

1 szt. por

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. makaron świderki

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Z porcji rosołowej i warzyw ugotować wywar na małym ogniu, aby był klarowny. Gdy warzywa i mięso będzie miękkie, wyjąć część marchewki, seler i pietruszkę i dokładnie zmiksować z niewielką ilością wywaru. Wlać to z powrotem do zupy, dodać koncentrat.

2

W niewielkiej ilości letniej wody rozrobić mąkę, dolać śmietanę i zagęścić zupę, doprawić do smaku, zagotować.

3

Makaron ugotować. Nałożyć makaron do miseczek, zalać zupą i posypać zieloną natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły