0

Składniki

3 Łyżeczki
przecier pomidorowy
1.5 Litra
bulion
1 Szklanka
śmietana 36%
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Sztuka
seler
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do wywaru miesno-warzywnego dodajemy pół słoiczka przecieru pomidorowego lub domowego (przepis podawany wczesniej).
  2. Śmietane mieszamy z mąka i powoli łaczymy z resztą zupy.
  3. Zagotowywujemy, dodajemy pokrojoną świeżą natke pietruszki oraz w calosci lisć selera. Podajemy z makaronem lub ryżem

Opis

moja ulubiona zupa pomidorowa:)

Podobne przepisy

Pomidorowa z zacierką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Rosół z cielęciną

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół z cielęciną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!