Zupa pomidorowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pomidorowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976459464.jpeg&w=3840&q=75)
Ulubiona zupa wielu osób - pomidorowa z makaronem lub ryżem.
0
0 / 0
Ulubiona zupa wielu osób - pomidorowa z makaronem lub ryżem.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
3 łyżecz. przecier pomidorowy łowicz
1.50 l bulion drobiowy
1 szkl. śmietana 36%
1 szt. nać pietruszki
1 szt. seler
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Do wywaru mięsno-warzywnego dodać pół słoiczka przecieru pomidorowego.
2
Śmietanę wymieszać z mąka i powoli połączyć z resztą zupy. Doprawić.
3
Zagotować, dodać pokrojoną świeżą natkę pietruszki. Podawać z makaronem lub ryżem.