0

Składniki

3 Łyżeczki
przecier pomidorowy
1.5 Litra
bulion
1 Szklanka
śmietana 36%
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Sztuka
seler
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do wywaru miesno-warzywnego dodajemy pół słoiczka przecieru pomidorowego lub domowego (przepis podawany wczesniej).
  2. Śmietane mieszamy z mąka i powoli łaczymy z resztą zupy.
  3. Zagotowywujemy, dodajemy pokrojoną świeżą natke pietruszki oraz w calosci lisć selera. Podajemy z makaronem lub ryżem

Opis

moja ulubiona zupa pomidorowa:)

Podobne przepisy

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz.

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Pomidorowa z krajaneczką

Łatwy Do 1 godz.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz.

Gazpacho

Łatwy Do 20 min.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!