0

Składniki

3 Łyżeczki
przecier pomidorowy
1.5 Litra
bulion
1 Szklanka
śmietana 36%
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Sztuka
seler
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do wywaru miesno-warzywnego dodajemy pół słoiczka przecieru pomidorowego lub domowego (przepis podawany wczesniej).
  2. Śmietane mieszamy z mąka i powoli łaczymy z resztą zupy.
  3. Zagotowywujemy, dodajemy pokrojoną świeżą natke pietruszki oraz w calosci lisć selera. Podajemy z makaronem lub ryżem

Opis

moja ulubiona zupa pomidorowa:)

Podobne przepisy

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół

Gazpacho

Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!