Zupa pomidorowa
m7
Zupa pomidorowa to jedna z popularniejszych zup. Nie ma się co dziwić, bo jest dobra, sycąca i łatwa do przygotowania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
660
kcal
Białka
55
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Zupa pomidorowa to jedna z popularniejszych zup. Nie ma się co dziwić, bo jest dobra, sycąca i łatwa do przygotowania.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. cukier
3 szczyp. sól, pieprz
1.50 l wywar z kości
700 g pomidor
0.66 szkl. śmietana
1 szt. cebula
1 szt. włoszczyzna
2 szt. czosnek
2 łyżka masło
Przygotowanie
Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić.
Cebulę obrać, opłukać i razem z rozdrobnionymi pomidory, chwilę poddusić. Zalać wywarem, dodać przygotowane warzywa, gotować do miękkości.
Następnie przetrzeć, wymieszać ze śmietaną, zagotować.
Posypać natką pietruszki.
Podawać z ryżem.