Zupa pomidorowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa pomidorowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986855414.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa pomidorowa to jedna z popularniejszych zup. Nie ma się co dziwić, bo jest dobra, sycąca i łatwa do przygotowania.
1
0 / 0
Zupa pomidorowa to jedna z popularniejszych zup. Nie ma się co dziwić, bo jest dobra, sycąca i łatwa do przygotowania.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. cukier
3 szczyp. sól, pieprz
1.50 l wywar z kości
700 g pomidor
0.66 szkl. śmietana
1 szt. cebula
1 szt. włoszczyzna
2 szt. czosnek
2 łyżka masło
Przygotowanie
1
Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić.
2
Cebulę obrać, opłukać i razem z rozdrobnionymi pomidory, chwilę poddusić. Zalać wywarem, dodać przygotowane warzywa, gotować do miękkości.
3
Następnie przetrzeć, wymieszać ze śmietaną, zagotować.
4
Posypać natką pietruszki.
5
Podawać z ryżem.