Zupa pomidorowa

m7
Zupa pomidorowa

1

0 / 0

Zupa pomidorowa to jedna z popularniejszych zup. Nie ma się co dziwić, bo jest dobra, sycąca i łatwa do przygotowania.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. cukier

3 szczyp. sól, pieprz

1.50 l wywar z kości

700 g pomidor

0.66 szkl. śmietana

1 szt. cebula

1 szt. włoszczyzna

2 szt. czosnek

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić.

2

Cebulę obrać, opłukać i razem z rozdrobnionymi pomidory, chwilę poddusić. Zalać wywarem, dodać przygotowane warzywa, gotować do miękkości.

3

Następnie przetrzeć, wymieszać ze śmietaną, zagotować.

4

Posypać natką pietruszki.

5

Podawać z ryżem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

660

kcal

Białka

55

gram

Węglowodany

86

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły